fbpx

Fløjtalenter forlænger med Aarhus United

jan 31, 2019

Aarhus United sikrer sig endnu et år med to af landets største fløjtalenter.
Sophia Snogdal og Frederikke Hedegaard, begge 18 år, har forlænget deres kontrakter med Aarhus United med endnu et år, og dermed får de mulighed for at fortsætte den fine udvikling, de har vist i den igangværende sæson, senest demonstreret med en flot udtagelse til U-19 landsholdet til Sophia, og tre forrygende kasser fra Frederikke i sensationssejren over Odense HC i sidste uge.

Frederikke Hedegaard og Sophia Snogdal er begge produkter af det store talentarbejde, der i disse år kendetegner aarhusiansk ungdomshåndbold på kvindesiden – Frederikke med baggrund i HEI, mens Sophia har haft sin håndboldopvækst i VRI. De var naturligvis med som bærende spillere, da HEI/VRI etablerede et holdfællesskab på U16. Derefter fulgtes de ad og spillede to år i FCM i forbindelse med efterskole og collegeophold. I indeværende sæson har de været fast inventar på Aarhus Uniteds ligahold.

Cheftræner Heine Eriksen er rigtig godt tilfreds med at kunne arbejde videre med de to lokale fløjtalenter.
”Det er svære vilkår for en ung spiller med store ambitioner at være andet valg i en ligaklub som Aarhus United, men netop det har både Frederikke og Sophia løst fortræffeligt, og sammen med deres store træningsiver er det med til at udvikle dem til at blive dygtige ligaspillere,” siger Heine Eriksen.

Både Sophia Snogdal og Frederikke Hedegaard studerer på gymnasiet ved siden af håndbolden, og den del bliver der selvfølgelig taget hensyn til i Aarhus United.

”Jeg er glad for at få mulighed for at fortsætte i Aarhus United, hvor jeg kan kombinere skole og håndbold på det her niveau. Det betyder meget for mig,” siger Frederikke Hedegaard, der har spillet 33 ungdomslandsholdskampe og de sidste to somre har været med landsholdet til slutrunder.
Sophia Snogdal har 11 ungdomslandskampe på cv’et, men det bliver med stor sandsynlighed udbygget, da hun netop er udtaget til en samling med det nye U-19 landshold.

”Først og fremmest er jeg glad for at kunne gå i skole og spille håndbold på højt plan i samme by. Desuden ser jeg Aarhus United som et godt træningsmiljø både som ung spiller og som fløjspiller, fordi vi spiller så bredt. Det har været super nemt at falde til på holdet, fordi der er mange unge i truppen,” siger Sophia Snogdal og supplerer: ”Jeg er sikker på, at jeg kan udvikle mig rigtig meget i Aarhus United.”

For Aarhus United er det et vigtigt signal, at man kan holde på to af byens største unge talenter.
”Frederikke og Sophia er helt bestemt to spillere, som vi forventer os rigtig meget af i fremtiden, og det er derfor meget tilfredsstillende, at vi kan holde vores unge talenter i byen og bygge videre på deres udvikling,” siger Heine Eriksen.