fbpx

Tæt på Nicoline Nørgaard Olsen

jun 21, 2019

Tæt på Nicoline Nørgaard Olsen

Aarhus United tager i disse uger afsked med mere end en håndfuld spillere, der hver på sin måde har sat deres aftryk i klubben og på holdet. I løbet af juni bringer vi en række tæt-på artikler, hvor vi siger farvel og mindes nogle særlige episoder.

I denne artikel er det bagspiller Nicoline Nørgaard Olsen, vi går tæt på.

Du har været to sæsoner i Aarhus United. Den første sæson var et hit, den anden blev ødelagt af en korsbåndsskade.

Sæt lige et par ord på din tid i Aarhus United?
Helt fantastisk! Jeg har været enormt glad for at være i klubben. Aarhus United er ved at blive opbygget til noget specielt, som jeg er stolt over at have været en del af. Det har været to både lærerige, spændende og udfordrende år med både op- og nedture for mit vedkommende.

Hvad har været din bedste oplevelse med Aarhus United?
Der har været mange med et helt fantastisk hold – ingen nævnt, ingen glemt, men vigtigst af alt har vi haft det sjovt.

Hvad tager du med herfra?
Forståelse og tålmodighed – det tager tid at starte noget nyt op fra bunden. Derudover har jeg fået en masse nye veninder samt mange bekendtskaber, som jeg ikke vil være foruden.

Hvad kommer du til at savne?
Hjemmebanen. Til trods for, at jeg ikke nåede at løbe på banen i denne sæson, så kan man selv fra tilskuerrækkerne fornemme, hvor fedt det må være at løbe ind på banen.

Du har spillet på alle ungdomslandshold og tog i en ret ung alder på udlandsprof-ophold i Sverige. Hvordan turde du det?
Jeg stod i en situation, hvor det var mit sidste år som ungdomsspiller. Samtidig holdt jeg sabbatår, så det var en oplagt mulighed for at se, hvad det vil sige at være fuldtidsprofessionel håndboldspiller. Jeg har altid godt kunne lide at udfordre mig selv, så da muligheden bød sig, var jeg ikke i tvivl. Jeg flyttede hjemmefra som 14-årig, da jeg tog på efterskole i Viborg. Siden da har jeg ikke boet hjemme, så det var ikke fordi, at jeg ikke vidste, hvordan det var at være væk fra mor og far – samtidig har jeg rejst meget med ungdomslandsholdet, hvor vi tidligere også har været i Sverige, så jeg kendte lidt til den svenske håndboldkultur.

Hvad gav det dig som menneske og som spiller at tage af sted så tidlig?
Jeg udviklede mig sindssygt meget som person, da jeg pludselig stod helt alene i et nyt land, med et nyt sprog og ikke rigtig kendte nogle. Der var heldigvis nogle rigtig søde mennesker i og omkring klubben, hvilket gjorde, at jeg følte mig hjemme…
Jeg troede, at jeg kom til et hold, hvor jeg skulle have en birolle. Det modsatte blev dog tilfældet. Jeg fik et kæmpe ansvar, hvilket var super fedt, da jeg jo var taget afsted for at spille håndbold, og gerne så meget som muligt. Derudover forventede jeg at komme til en liga, hvor fysikken var noget hårdere end ungdomshåndbolden i Danmark. Jeg blev fysisk udfordret allerede fra første kamp, hvor jeg spillede næste hele kampen – jeg var helt færdig i kroppen 🙂 

Sverige-tiden var en sindssygt god oplevelse for mig, og jeg kunne sagtens finde på at tage på et udlandseventyr igen!

Hvordan er din genoptræning forløbet? Og hvordan ser din håndboldfremtid ud?
Store dele af perioden er forløbet gnidningsfrit. Jeg står nu desværre ca. 14 måneder senere foran en ny operation af mit korsbånd, da det har vist sig, at mit nuværende korsbånd ikke holder, hvis jeg vil tilbage på håndboldbanen igen – og det vil jeg.
Jeg er blevet opereret d. 6/6-19 for et nyt korsbånd. Det er gået godt, og jeg ved nu, hvad der venter forude. Det bliver forhåbentlig sidste gang, så jeg kan vende tilbage til det, jeg elsker allermest.

Hvilke to gode råd vil du give en 17-årig talentfuld håndboldspiller, der kom og spurgte dig til råds?
Træn hårdt, så skal det nok lykkes – det er aldrig noget, der er for sent, hvis du tror på det!