fbpx

Sofie Flader & Frederikke Hedegaard: nu som håndboldtrænere for HEI U13-piger

okt 9, 2019

Sofie Flader & Frederikke Hedegaard: nu som håndboldtrænere for HEI U13-piger

Ideen om at blive håndboldtræner startede egentlig i sommer, da begge AARHUS UNITEDS Ligaspillere var ude for at besøge og træne unge håbefulde håndboldpiger til HEI’s håndboldskole. Denne hjælpende hånd fra klubbens to spillere er et led i det samarbejde, som AARHUS UNITED har etableret med sine samarbejdsklubber: LIGA-pigerne inviteres ud til samarbejdsklubberne, hvor de er ’ekstra trænere’ nogle gange om året, for at komme med deres ’inputs’ som professionelle sportsudøvere.

De unge piger brændte for dét at spille håndbold, samtidig med de havde det sjovt.

Denne positive oplevelse udviklede sig til, at Sofie Flader og Frederikke Hedegaard gerne ville kombinere deres egen elitehåndboldkarriere med at gå trænervejen for de yngre håndboldentusiaster, og i dag er de sammen om at agere cheftrænerteam for HEI’s U13-piger.

Det nykårede trænerteam ved godt, hvor de kan lære bedst fra sig: fokus på de unge spilleres individuelle færdigheder, hvor der specielt kigges på finter, skudteknikker og forsvarsopdækning. Som én af de bærende kræfter i AARHUS UNITEDS forsvar, er Sofie Flader den rette lærermester, når det kommer til forsvarsopdækning, ligesom Frederikke Hedegaard i sin rolle som fløjspiller fra AARHUS UNITED, har styr på skudteknikkerne.

Men det er ikke kun de to de unge håndboldspillere, der kan lære noget af samarbejdet med de to LIGA-spillere. For de to nye HEI-trænere finder også trænertjansen lærerig, når man kigger på kommunikationsfronten. Det kan være en udfordring at holde styr på så mange børn, når de har den alder som de har. Men man lærer det her med at have styr på en større gruppe og danne relationer til børn. Begge er enige om, at det altid er fedt at kunne lære fra sig: de kan begge huske, hvor stor en oplevelse de havde som ungdomsspillere, når der blevet revet en LIGA-spiller ind som træner.