fbpx

Alternativ målmandstræning med ny sortlægningsbrille

okt 16, 2019

I AARHUS UNITED gør vi meget for at optimere spillernes spillemæssige færdigheder. Og det gør vi på mange områder og måder.

Derfor var vores to dygtige målvogtere, Martina Thörn og Nora Persson, inviteret ned på Campus Vejle Sportscollege i fredags, hvor de fik mulighed for at træne sammen med de andre talentfulde målmænd fra sportskollegiets U17-hold.

Træningen blev udført af målmandstræner Rasmus Vandbæk, der ikke er et nyt bekendtskab for de to svenske målmænd, da de jævnligt arbejder sammen.

Formålet med fredagens træningssession gik på at skærpe vigtige målmandskvaliteter som koncentration, stresssituationer, reaktionsevne samt hånd- og øjekoordination. Og i dagens anledning fik pigerne mulighed for at afprøve et nyt træningsteknisk apparat, der kortvarigt lukker ned for synet på det ene øje. Den tyske udviklingsproducent ”Strobo Brille” har nemlig lanceret en brille, der blandt andet kan medvirke til at forbedre sportsudøvers reaktionsevne, hvor man kan måle og forbedre præstationer helt ned i millisekunder.

Målmandstræner, Rasmus Vandbæk, synes denne form for alternativ træning er spændende og interessant, selvom den tyske brille stadig er en prototype, der endnu ikke er færdigudviklet: ”Denne form for træning er et lille forsøg, som vi leger med. Hvis målmændene gennem træningen blot kan finde 2 % ekstra at proppe på, som vil give 1 til 2 redninger ekstra i kampene, så tager vi det med,” fortæller han, hvorefter han uddyber, hvad brilletræningen i fremtiden kan give målmændene: ”Få ekstra redninger er ofte kampafgørende. Vi prøver hele tiden at optimere de små procenter. Man kan godt kalde det for ’marginaltræning’ under temaet ’optimeringskultur’, hvor vi hele tiden prøver at optimere på de tekniske og fysiske aspekter,” afslutter han.

AARHUS UNITEDS målmand, Martina Thörn, havde også et positivt indtryk at fredagens træningspas og anvendelsen af den tyske brille: ”Jeg synes det var en god træning, hvor vi fik praktiseret en masse forskellige koordinerings- og fysiske øvelser, der er koblet til dét at stå på mål. Nogle gange er det rart at prøve lidt anderledes træningsteknikker, der ikke involverer bold og skud fra skytter, hvor fokus lægger på målmandens bevægelighed og hurtighed,” forklarer hun, og retter straks fokus på brugen af den tyske sportsbrille: ”Brillerne var ret sjove. Det har jeg aldrig prøvet før. Den forstyrrede ens syn og gjorde det dermed meget sværere at holde fokus på bolden. Man fik virkelig fokuserede og arbejdede med ens hjerne og øjne, hvis man skulle have en chance for at redde nogle bolde med de briller på,” afslutter hun.