fbpx

Mød Morten Sigh Ørskov: ”Aarhus Uniteds fysiske træner”

okt 30, 2019

Mød Morten Sigh Ørskov: ”Aarhus Uniteds fysiske træner”

Gennem de sidste to sæsoner, har Morten Sigh Ørskov været tilknyttet Aarhus United som holdets fysiske træner. To sæsoner, hvor han efterhånden har fået et godt indblik i, hvad den fysiske kapacitet bør være hos en elitehåndboldspiller: ”Spillerne skal have en god grundstyrke, være eksplosive i deres retningsskifte, spring, accelerationer og skudafvikling. De skal kunne lave gentagne højintense løb op ad banen, stå imod hårde tacklinger, og samtidig have mentalt overskud til at træffe gode beslutninger og spille med lav fejlmargin i løbet af kampen,” forklarer den engagerede træner, mens han uddyber, hvordan håndboldspillere adskiller sig fra andre sportsatleter: ”Som håndboldspiller skal du have en god ’allround’-fysik: ikke så stærk som styrkeløfteren, ikke så eksplosiv som 100-meterløberen og ikke så udholdende som fodboldspilleren – man skal kunne lidt af det hele. Både være stor, stærk, forholdsvis udholdende og hurtig på samme tid.” De mange fokuspunkter i træningen giver Mortens hverdag et spændende perspektiv, hvor der arbejdes med en kombination af tung, eksplosiv styrketræning, retningsskiftøvelser, spring og højintense konditionstræningsintervaller. Men pigernes engagement har også stor betydning: ”Det faglige arbejde og indhold er selvfølgelig interessant, men grunden til jeg synes det er fedt at arbejde i Aarhus United, er 100 % pigerne og deres tilgang til både håndbold og den fysiske træning. Magen til hårdtarbejdende, engagerede og seje mennesker skal man lede længe efter,” fortæller han, mens han yderligere forklarer, hvordan holdets gejst hjælper til at gøre hverdagen til et inspirerende arbejdsmiljø – pigernes gåpåmod og lyst til at udvikle sig, smitter af i forhold til det daglige arbejde med de fysiske aspekter. Morten ser derfor meget frem til aftenens kamp, hvor han vil være at finde på lægterne: ”Jeg glæder mig, fordi jeg ved pigerne arbejder hårdt op til kampene og yder deres absolut bedste. Når en af vores små-, hurtige- og stærke spillere krøller en stor tung spiller sammen, når der bliver flækket et skud op under overliggeren, når der bliver reddet bolde på stregen i et afgørende øjeblik eller når vores spillere rejser sig efter en hård tackling – så ved jeg af alle, at der er gået timelange forberedelser forud, som har gjort spillerne topklar til den pågældende situation. Det er et privilegium at være vidne til, når folk arbejder benhårdt for noget de brænder for: når sejrene fejres, og, ligeså vel, når nederlagene rystes af skuldrene, og der skal gøres klar til næste kamp,” afslutter den passionerede træner. Engagementet hos den dygtige fysiske træner, er da heller ikke gået spillertruppens næser forbi. Sofie Flader har, grundet sin ærgerlige skulderskade, tilbragt en del tid med Morten de seneste måneder, og hun har også bidt mærke i en sjov detalje: ”Man kan tydeligt mærke Mortens passion skinne igennem omkring den fysiske træning. Han er fx den eneste fysiske træner jeg har haft, der går op i, hvordan os spillere løber – sådan helt løbeteknisk. Han er meget detaljeorienteret, og det er bare fedt at arbejde sammen med personer, der brænder for det de laver,” afslutter hun.