fbpx

Spillerprofil – Mathilde Neesgaard

okt 30, 2019

Navn: Mathilde Neesgaard (’Nees’)

Alder: 26 år

Rygnummer: 88

Position: Playmaker/venstreback

Uddannelse: Fysioterapeut

Barndomsklub: Tjørring IF

Drømme i livet/håndboldlivet?: Jeg fik ikke rejst i mine sabatår, så det vil jeg mega gerne! Jeg har vel nok en indre drøm om at komme afsted i en 3-4 måneder. Gerne til USA. Men jeg også ’hooked’ på ideen om hvide bounty-strande på Bali eller Thailand. Kigger man på håndbolddrømme, er jeg rigtig glad for at leve i nu’et. Jeg elsker bare at spille håndbold og nyder hver dag jeg er i berøring med sporten.

Favorit rejsedestination?: La Santa Sport! Klart nummer 1! Stemningen, faciliteterne og aktivitetsniveauet. Der er plads til alle uafhængigt af niveau, alder og fysiske egenskaber – stedet emmer af mangfoldighed, og det kan jeg rigtig godt lide.

Hvilket dyr ville du være, hvis du kunne vælge? Min første tanke var en kamæleon – den kan skifte farve! Jeg har altid været hende den blege, og det kunne simpelthen være mega fedt, hvis man om sommeren bare kunne få en anelse kulør, så jeg ikke er hende, der går i ét med den hvide bounty-strand. 

’Guilty Pleasures’ (ting du gør, men ik’ fortæller andre): Hmm… jeg har meget selvironi, så mange af mine ’guilty pleasures’ kender folk allerede. Men min lillesøster kunne i går hjælpe mig, da jeg spurgte hende til råds: i stedet for at bruge smør, putter jeg både remoulade over og under fiskefileten på mine rugbrødsmadder. Herudover har jeg nok også en ’mani’ med at trykke bumser.

Neesgaards beskrivelse af AARHUS UNITED med 3 ord: Sammenhold, sammenhold og sammenhold! I AARHUS UNITED er sammenholdet fuldkommen unikt. Det skal man lede længe efter og ikke tage for givet. Det gælder hele vejen rundt: spillere, trænere, fans, kontor. Det minder om en ’lille familie’, hvor alle vil hinanden det bedste. Du finder ingen, der ikke vil stå ved en tabt kamp, og man mærker opbakningen hele vejen rundt konstant – det er mega fedt!

Har du en yndlingsfarve (uha, pas på!): GUL! Det stammer fra min barndom, hvor jeg var fan af Ikast-Bording Elitehåndbold. Nu er jeg blevet så stålsat, at jeg fx ikke vil spille spillet ’Partners’, hvis jeg ikke må være farven gul. Det er blevet en meget seriøs ting for mig.

Hvad tiltrak dig ved AARHUS UNITED-projektet?: Havde på forhånd hørt godt om klubben, spillerne og Heine, som jeg kender fra min tid på ungdomslandsholdet. Jeg har stor tiltro til Heine som træner, og måden han tænker håndbold på. Jeg ved, at han kan udvikle mig som spiller. Derudover kan jeg også godt lide den her ’underdog’-rolle. Fedt at være en del af et talentfuldt og dygtigt hold, hvor man altid kan udfordre toppen af ligaen, uden det forventes at man vinder. Det så man i sidste sæson, hvor klubben leverede mange overraskende resultater. Det fik én til at stoppe op og tænke: ”hvordan lykkedes de med det? Hvad var det ’inde fra’ der gjorde, at man kunne blive ved med at overraske?” –  det gjorde mig meget nysgerrig på klubben og den kultur, som ligger bag.

Hvis du kunne afholde frokost med en nulevende/afdød person – hvem skulle det så være? Af kendte personer vil der være mange sjove muligheder. Men jeg er typen, der bliver ekstremt ’starstrucked’, hvor jeg bliver genert og rødmer – så det ville jeg nok ikke få noget ud af alligevel. Min farfar døde, da jeg gik i 2. klasse, så ham føler jeg aldrig jeg har lært at kende ordenligt, som den eneste af mine bedsteforældre. Han var et rart og positivt menneske, så ham ville jeg gerne have nået at tilbringe flere stunder med.

Den første ting du lægger mærke til, når du møder et nyt menneske?: Først og fremmest om personen hilser med et ’hej’. Derudover om personen ser imødekommende ud, smiler og bare ser rar ud. Jeg lægger nok også mærke til, om mennesker snakker pænt til andre, men også om andre personer – det synes jeg siger meget om en person.