fbpx

Norske landsholdsaspiranter under loopet til Odense-kamp i Stadionhallen

nov 13, 2019

Norske landsholdsaspiranter under loopet til Odense-kamp i Stadionhallen

Norske landsholdsaspiranter under loopet til Odense-kamp i Stadionhallen

Line Ellertsen

Kampen mod Odense var ikke et ønskværdigt drømmescenarie rent resultatmæssigt, selvom mange af håndboldspillets facetter sad i skabet for AARHUS UNITED-mandskabet. Stemningen på lægterne fejlede intet, og i blandt de mange håbefulde tilskuere havde der indfundet sig en ganske prominent håndboldkyndig skikkelse. Med islandsk falkeblik blev banens norske spillere finkæmmet for fagligt talent og kvalitet, og kikkerten var i den forbindelse også zoomet ind på Aarhus Uniteds 21-årige norske stjernespire Line Ellertsen.

Stadionhallen havde således fornøjelsen af at husere den norske A-landholdstræner, Thorir Hergeirsson, der i jagten på at udtage den ideelle trup til det forestående VM-slutrunde i Japan, var tilstede på tilskuerrækkerne til kampen.

I den forgangne uge, havde cheftræneren sammen med den øvrige norske trænerstab, rejst det danske håndboldland rundt, for at overvære de potentielle bejlere til en plads i den endelige norske VM-trup.

Ved offentliggørelsen af den endelige trup nogle dage efter, blev der ikke trukket nogen kaniner op ad hatten, hvorfor det unge AARHUS UNITED-talent tålmodigt må vente på sin slutrundedebut. Men det er ifølge Thorir Hergeirsson ingen skam, når man i så ung en alder besidder så stort et talent som Line Ellertsen, der på nuværende tidspunkt er en del af det norske ’rekrutlandslag’; et udviklingshold for spillere, der aspirerer til A-landsholdet:

”Line er en spiller med et stort potentiale. Hun er en ganske alsidig bagspiller, der i princippet kan spille alle positioner på banen, da hun både kan spille og skyde med højre- og venstre hånd. Derudover er hun også en gennembrudsstærk spiller,” forklarer den islandske cheftræner, der også ser muligheder for forbedring hos den unge norske United-kæledægge:

”Jeg ser gerne, at hun lærer at spille lidt mere i rytme. Hun skal indfinde sig bedre i spillet med sine medspillere. Nogen gange kan hun vente lidt for længe med at gribe de rette muligheder – det omhandler blandt andet timingen i hendes afleveringer”.

Han ser en lovende spiller med stort potentiale, der altså har brug for tid til at spille sig op og forløse hendes talent. Derfor spiller hun i øjeblikket under de rigtige rammer i den rigtige klub:

”AARHUS UNITED er bestemt et godt sted for hende. Et ungt hold, hvor hun arbejder under de rigtige udviklingsforhold. I sin tid i klubben er hun blevet bedre til at dække op i forsvaret, men hun kan stadig lægge på rent fysisk, arbejde med duelspillet, ligesom hun skal finde ind i en bedre spillemæssig forståelse af sine medspillere,” afslutter han.

Spørger man Line Ellertsen selv, er hun også bevidst omkring sine håndboldmæssige styrker, og hvilke facetter hun har mulighed for at forbedre. Sjovt nok deler hun mange af de samme synspunkter som Thorir, når hun beskuer sig selv som håndboldspiller:

”Jeg vil sige, at mine styrker på banen ligger i, at jeg kan skyde lige godt med begge hænder. Mit gennembrudsspil er jeg også tilfreds med. Til gengæld kan jeg arbejde med at forbedre mine taktiske valg i kampene, hvilket jeg også arbejder hårdt på at gøre bedre,” fortæller det norske håndboldvidunder, der på sigt har ambitionerne på plads:
”Jeg har altid haft store ambitioner om at komme på det norske A-landshold – og det har jeg stadigvæk,” afslutter hun.

Thorir Hergeirsson beder afslutningsvis den norske United-spiller om at bevare tålmodigheden. Det er svært at spille sig på et konkurrencedygtigt norsk landshold, men hvis hun fortsætter sin udvikling, har hun bestemt muligheder ude i fremtiden.