fbpx

Hall of Fame: #49 Celine Lundbye 🤾‍♀️

Håndboldglæden og lysten til at spille håndbold var for år tilbage langsomt ved at sive ud af den 24-årige københavner, der ellers havde så lovende fremtidsudsigter med et kæmpe talent i bagagen.

Et par afgørende samtaler med Aarhus Uniteds cheftræner Heine Eriksen, fik dog vendt op og ned på Lundbyes håndboldsyn, hvor hendes signatur kort efter var nedfældet på et vigtigt Aarhus United-dokument – frem for at lægge håndboldskoene på hylden, blev der givet en sidste chance.

For den landsholdsaktuelle højreback genfandt håndboldentusiasmen i den lyseblå United-trikot. Og dette var i den grad holdkammeraternes og cheftrænernes fortjeneste:
”Jeg kom ind i et miljø med en masse unge spillere, der skabte en masse højt humør og en god træningskultur. Fra start var der en god ’vibe’, der bragte min håndboldglæde tilbage. Det var ikke længere en sur pligt at skulle til træninger,” forklarer den målfarlige venstrehåndsback, som også fremhæver Heine Eriksens fleksibilitet som et kardinalpunkt:
”Heine har altid udvist forståelse, hvis jeg f.eks. har haft brug for at skulle til København. Han har proppet en god portion ansvar på mine skuldre ved at give mig meget spilletid, og det er jo på banen, at håndbold er rigtig sjovt at spille”.

I klubben figurerer der åbenlyst en hel unik og enestående stemning, som meget få klubber også kan prale af. Celine Lundbye fremhæver sammenholdet på og uden for banen som fede momenter at være en del af, og netop dét at være en sammentømret enhed har ifølge hende også været udslagsgivende, når klubben i rollen som ”underdog” har taget point fra de etablerede tophold i HTH Ligaen:
”Jeg husker specielt i sidste sæson, da vi kvalificerede os til slutspillet med 2-3 runder tilbage. I slutspillets 1. kamp slår vi Herning-Ikast imod alle odds. Det var en kæmpe overraskelse, og sidste sæson var helt generelt bare vanvittig. Vi tog point fra det ene tophold efter det andet – det er bare altid fedt at kunne overraske,” fortæller hun med glæde i stemmen, hvorefter den hyggelige Aarhus by bliver fremhævet som kommende afsavn:
”Aarhus er en hyggelig by. Jeg kan godt lide, at den ikke er stor og uoverskuelig. Generelt det liv, som jeg har opbygget i byen, vil jeg komme til at savne. Derudover har det også sin charme, at aarhusianere snakker SÅ langsomt. Nogle gange er man næsten ved at falde i søvn, men det kan alligevel et eller andet,” bliver der grint igennem telefonen, hvor hun kort efter fremhæver jyske ting, som hun kommer til at overleve uden:
”I mine øjne virker det absurd mærkeligt, at jyder fra barnealderen skriger, når halsen på en kagemand skæres over. Da vi var på træningslejr i vinters sad alle de jyske spillere og skreg, da kagemandens hals blev skåret over. Det var en tradition, der kom lidt bag på mig – det var virkelig voldsomt og dramatisk,” siger hun med både forargelse og smil i stemmen.

Afslutningsvis forklarer hun også om en anden jysk tradition, der også har nået de sjællandske håndboldklubber, men stadig skaber undren:
”Kanel på ens 25 års fødselsdag?! Man ønsker jo slet ikke at fylde 25 år, hvis det er sådan man bliver fejret. Endnu en tradition, som jeg når at flygte fra inden jeg fylder 25 år næste år, hvilket må betegnes som positivt,” afslutter hun med et grin.

På vegne af AARHUS UNITED vil vi gerne ønske Celine Lundbye et KÆMPE TAK for den FANTASTISKE indsats i den lyseblå United-trøje – vi vil ønske dig alt mulig held og lykke fremover!