fbpx

HALL OF FAME: #10 Sofie Flader 🤾‍♀️

Indlogeret på familien Snogdals gæsteværelse hos den nu snart forhenværende holdkammerat Sophia tager Sofie Flader telefonen med et ordentligt grin:
”Jeg har virkelig haft travlt i de her dage, så beklager det tog så lang tid at få sat det her interview op”.

Altid med et spil på læben er netop nok, hvad rigtig mange personer i og omkring Aarhus United sætter i forbindelse med den altid glade københavner. En sidste eksamen i idrætfaget på læreruddannelsen her i Aarhus er for denne omgang det sidste kapitel i dét Aarhus-eventyr, som hun var med til at starte, da Aarhus United blev etableret for tre år siden, og hun ser tilbage på sin Aarhus United-tid med rigtig mange gode minder:
”Det har bare været en sindssyg god tid, hvor jeg virkelig har nydt at være her. Klubben har betydet rigtig meget for mig. Jeg var jo med fra start, og der er jo sket en virkelig stor udvikling fra år 1 til 3. I starten fungerede tingene ikke altid lige godt i en helt ny klub, men alle har bare været virkelig gode til at tackle de problemer, man har mødt – det er vildt, hvor man nu står her på 3. år,” fortæller hun, hvorefter hun zoomer ind på hendes seneste års skadeshelvede:
”Tror umiddelbart Aarhus United er én af ligaens bedste klubber at være skadet i. Det har altid været hyggeligt at være rundt omkring alle i klubben, så det har jo egentlig været ”en fin oplevelse” at være skadet. Man kommer helt sikkert til at savne sammenholdet i klubben: alle kender hinanden og kommer hinanden ved – det er for mig hele pakken”.

Hun kan tage mange gode minder med i sin kuffert mod Nykøbing Falster, hvor hun altså fra den kommende sæson skal spille. Af sportslige højdepunkter nævner hun blandt andet, da Aarhus United kvalificerede sig til det første slutspil, ligesom kvalifikationen til pokalturneringens Final4 blev revet i hus.

Uden for banen fremhæver den farverige københavner igen dét sammenhold, der ifølge hende er synonymet med Aarhus United:
”Når vi har mulighed for det i forhold til håndbolden, så holder Aarhus United også nogle virkelig fede fester. Bødekassefesten i 2019, hvor vi var ude på Majbritt Tofts forældres gård og kæle med pattegrise – det var ’grinern’ at være ude på landet,” lyder det fra den 24-årige københavner.

I samarbejdsklubben HEI kommer de nok i ekstra høj grad til at savne Sofie Flader. I forbindelse med hendes skulderskade ville hun gerne bevare kontakten med håndbolden, hvorfor hun valgte af trække i trænertøjet og tage tøjlerne for HEI’s U13-piger. Spørgsmålet er så nu, om andre ungdomsspillere på den anden side af Storebælt skal have fornøjelsen af Flader ved styrepinden:
”Har da overvejet, om jeg måske skulle træne i min ungdomsklub (FIF). Har virkelig, virkelig været glad for at træne pigerne ude i HEI og at arbejde med pigerne. Jeg ved selv, hvor meget det betød, når en ligaspiller kom ned for at træne mig som ung. Det er bare superfedt at kunne lære fra sig og hygge om håndbolden. Det dér med at få sit eget hold og skabe et sammenhold. Jeg har opbygget en fantastisk relation til ’mine’ piger og det var virkelig svært at sige farvel. Eller farvel – det er jo et på gensyn”, afslutter hun hele interviewet med et ordentligt grin gennem telefonen.

På vegne af AARHUS UNITED vil vi gerne give et KÆMPE TAK til Sofie Flader for den FANTASTISKE indsats i den lyseblå Aarhus United-trøje, både på og uden for banen – vi ønsker dig alt muligt held og lykke fremover!