fbpx

Hall of Fame: #5 Julie Pontoppidan 🤾‍♀️

”Det er meget specielt at skulle forlade klubben nu. Jeg har jo ikke prøvet andet end at være her og skulle trille på cyklen til træning lige om hjørnet”.

Sådan indleder den lokale Aarhus-pige med solen i ansigtet på Stiller’s Coffee nede på Klostergade, mens der sippes af den sirupfyldte islatte. At sætte lighedstegn mellem Julie Pontoppidan og kvindehåndbolden i Aarhus-regi virker naturligt, hvor hun i ungdomsårene repræsenterede samarbejdsklubben Skovbakken Håndbold, for i sin seniorkarriere at tage springet videre til det tidligere SK Aarhus og efterfølgende hoppede med ombord på Aarhus United-eventyret.

En vemodig afsked med hjembyen Aarhus, hvor et sidste punktum havde været det optimale:
”Sidste halvdel af sæsonen har været en virkelig mærkelig periode, og jeg føler ikke, at jeg har fået det dér punktum, hvor det blev afsluttet ordentligt. Man går rundt og har det lidt underligt, og jeg kan nok egentlig ikke helt rigtig forstå endnu, at jeg ikke skal starte op i Aarhus efter sommerpausen – det er lidt surrealistisk,” fortæller den altid smilende aarhusianer, der dog kan pakke en masse Aarhus-positivitet i den taske, som hun tager med lidt nordpå i sit nye håndboldkapitel:
”Familiefølelsen og dét sammenhold, som er i klubben. Det gælder både SK Aarhus og United. Det dér med, at man kommer hinanden ved på en anden måde. Der er jo minimal afstand fra spilleren i truppen til bestyrelsesmedlemmet, og det synes jeg har været rigtig fedt. Igennem mine 3 år i United har man altid stået sammen som hold – det er ikke nødvendigvis ’stjernen’, der afgøre kampene, men det kan lige så godt være kollektivet og holdet, som sejrer – det er klart sådan nogle ting, som jeg vil tage med videre.”

Af sportslige højdepunkter er der også mange at grave frem, men specielt et par momenter står klart:
”Pokalturneringen det allerførste år! Vi starter op fra scratch uden nogen egentlig kultur. De fleste er helt nye, og det er en hel ny konstellation med ny træner og nyt setup. Man vidste ikke, hvad man skulle forvente, og man havde regnet med, at projektet ville tage sin tid. Men allerede fra år 1 går vi ind og kvalificerer os til Final4 – det havde INGEN forventet – heller ikke os selv. Det var bare et rigtig fedt 1. kapitel at sætte i Aarhus United-historien,” fortæller den gennembrudsstærke spiller og pejler sig kort efter ind på de meritter, som blev opnået i klubbens 2. sæson:
”På år 2 kvalificerer vi os til slutspillet. Jeg har personligt aldrig spillet slutspil før, så det var min første gang. Det var kæmpestort, at det allerede blev indfriet på år 2. Vi har allerede opnået en hel masse ting i Aarhus. Og det har været SAMMEN. Uanset hvem der har været med.”

Ikke nok med, at Aarhus United må vinke farvel til én af de bærende profiler på banen, så efterlader den 23-årige back også et andet hul i klubben. Hun har nemlig været omklædningsrummets stemningsskaber inden kampene, hvor hun som DJ-dronning har tilført boomblasteren opildnende toner, så hvem skal nu overtage denne vigtige tjans?:
”Neesgaard! Hun har også været lidt inde over i år – men hun er til noget meget andet musik… de danske klassikere. Jeg ved ikke, om pigerne i truppen synes det er fint. Jeg har i hvert fald vænnet hende til min musiksmag, som er i den lidt hårdere genre. Nogle gange har hun lyttet til teksterne og sagt: ”hold da op!”, men jeg tror hun er klar til at overtage DJ-rollen,” bliver der udbrudt i et højt grin.

I forbindelse med Julie Pontoppidans skifte nordpå, må klubben vinke farvel til endnu en stor profil. Som holdets trofaste trøjevasker, stopper ’Mor Jytte’ (Jytte Pontoppidan) ”på toppen”, som det bliver sagt fra datteren:
”Hun har virkelig nydt det og været glad for det! Det hele startede med, at hun havde set min spillertrøje efter kamp og sagde: ”de ser jo forfærdelige ud de trøjer”, og kort efter sad hun på rengøringsjobbet.” – et stort TAK skal fra klubben lyde til den dygtige trøjerenser!

Som Tina Dickow synger, så kan man tage pigen ud af Aarhus, men du kan ikke tage Aarhus ud af pigen. Bestyrelsesformand, Mads H. Winther, nævnte i sin afskedstale til den nu tidligere nummer 5, at der var tale om ”et på gensyn” frem for et ”farvel”. Til dette siger den blonde humørbombe:
”Jeg vil overhovedet ikke afvise, at jeg har spillet i den lyseblå Aarhus-trøje for sidste gang. Jeg er jo Aarhus-pige, men nu skal jeg ud og prøve noget andet. Det er der tid til for mig nu – jeg har følt, at det var det rigtige tidspunkt. Det har intet at gøre med, at jeg ikke har været glad i Aarhus – det har jeg på ALLE måder. Så nu må vi se,” afslutter hun.

På vegne af Aarhus United vil vi gerne udbringe et KÆMPE TAK til Julie Pontoppidan for en FANTASTISK indsats i Aarhus United-trøjen – vi ønsker dig alt muligt held og lykke fremover!