fbpx

Heine Eriksen om de 3 første ugers opstartsfase: ”Håndboldmæssigt har vi ikke været gode”

Aarhus United er så småt i gang med forberedelserne til en ny sæson, hvor ordet ”nyt” også ganske fint betegner den fase, som klubben er gået ind i. Mange nye ansigter har de sidste uger betrådt gulvet i Stadionhallen for første gang, og en hel ny trupsammensætning betyder også ekstra hårdt arbejde.

Af positive ting hæfter cheftræner Heine Eriksen sig ved, at truppen har holdt sig skadefri de første tre uger, hvor Marie Aamand som eneste spiller sidder ude med en knæskade, som hun pådrog sig i slutningen af sidste sæson. Forventningen går dog på, at hun inden for de næste uger er så langt i sin genoptræning, at hun atter kan begynde at bidrage på banen.

I opstarten er der blevet spillet to træningskampe mod henholdsvis Vendsyssel og Silkeborg-Voel, og kigger cheftræneren på det spillemæssige niveau, så ligger der meget hårdt arbejde forude og venter:

”Selvom vi ikke er et sammenspillet hold, så har vi i vores træningskampe præsteret dårligt. Vi har præsteret på et lavere niveau, end jeg troede vi ville gøre, og jeg havde forventet, at vi ville være i stand til at spille noget anstændig håndbold, men det er vi ikke helt lykkedes med,” forklarer United-styrmanden, der er overrasket over, hvor langt holdet er fra at være dér, som de gerne ville på nuværende tidspunkt i en opstartsperiode:

”Det har overrasket mig lidt, at vi har været så dårlige – det skal jeg være ærlig at sige. Ser man på vores fysiske træninger, så har spillerne arbejdet godt, hvor der har været knald på i forhold til intensitet og engagement. Uden for banen har de også gjort meget for at skabe relationer – det gælder både fællesarrangementer, men de har også været dygtige til selv at arrangere i mindre grupper for at skabe de her sociale relationer,” fortæller han, mens det kort efter forklares, at træningerne i hallen også først i søndags og mandags for første gang viste tegninger til et godkendt niveau:

”I søndags og mandags så vi træningspas, hvor vi for første gang leverer på et træningsmæssigt godkendt niveau – indtil da har det været noget skrammel, vi har leveret. Men søndag formiddag og mandag eftermiddag så vi tegninger til nogle fremskridt rent træningsmæssigt, som vi vil arbejde videre med på træningslejren i Vendsyssel Idrætscenter”.
 

For United-truppen drager onsdag mod det nordjyske for at afholde træningslejr frem til søndag. Her skal de ud over sociale aktiviteter og træninger spille yderligere tre træningskampe, hvor cheftræneren håber og tror på, at der kan bygges lag på de sidste træningers positive tendenser:

”Jeg håber, at vi begynder at kunne se den her fremgang, som de sidste træninger har givet udtryk for. Vi glæder os til at komme til Nordjylland, hvor der bliver super godt vejr, og at vi får nogle dage, hvor vi håndboldmæssigt kommer endnu tættere på at kunne præstere, når vi rammer sæsonstart,” afslutter han.

Inden holdet i morgen drager mod det nordlige Jylland, skal spillerne fra i morgen formiddag bruge tiden på at besøge samarbejdsklubberne, hvor der i øjeblikket bliver afholdt håndboldskole.

Onsdag aften spiller Aarhus United sin første træningslejrkamp mod værterne fra Vendsyssel, fredag spilles der kamp mod den gule fare fra Horsens, hvor der søndag afsluttes med lokalopgør mod naboerne fra Randers.