fbpx

”Verdens bedste gulvtørre”: Claus Breindorf

Efternavnet klinger tysk, men af afstamning er han ganske dansk. Claus’ far havde ’vidst’ en eller anden forbindelse til det tyske, men hvilken står uklart for ham. Claus har nemlig en stor lidenskab for det danske, hvor specielt én sportsgren er røget lige i hjertet.  

Den 54-årige humørbombe har udvist stort engagement til kvindehåndbolden i Aarhus, hvor han de sidste 6-7 år har været gulvtørre til kampene. Helt fra starten af SK Aarhus tiden, hvor han i dag stadig er aktiv gulvtørre, når Aarhus United spiller hjemme i Stadionhallen. Claus’ verden var ved at ramle sammen, da nyheden omhandlende SK Aarhus’ konkurs kom for hans øre, men til hans store lykke kom fremtiden hurtigt på plads:

”Da jeg hørte, at SK Aarhus var gået konkurs, blev jeg sgu ked af det. Gitte Brøgger Led (tidl. Spiller i SK Aarhus) sagde til mig under en kamp i Silkeborg, at jeg ikke skulle være ked af det, for jeg var selvfølgelig også ansat hos Aarhus United som gulvtørre. Dér blev jeg bare så glad, at jeg næsten ikke kunne sove om natten. Jeg ville heller ikke kunne undvære Solveigh (ansat i Aarhus United) og Bo (Stadionhallens ”DJ”). Jeg bor jo i Hinnerup, så til hver hjemmekamp kører jeg ud til Stadionhallen, hvis jeg har muligheden. Hvis jeg er forhindret i at møde op, så ringer jeg gerne og fortæller, ’at den gode gulvtørre altså ikke når frem til dagens kamp,” udbryder den altid smilende gulvtørre i et højlydt grin.

Når snakken falder på, hvorfor Claus finder Aarhus United-projektet som et interessant sted at være frivillig, kommer han også med et par klokkeklare grunde:

”Jeg snakkede lidt med Emma Mogensen, dengang hun spillede i SK Aarhus, og hun var rigtig sød. Dét at være gulvtørre – dét kan jeg bare li’. Så får man lov til at komme på banen, og hvis det er en TV-kamp, så kan de også se én derhjemme – sidste gang vi (Aarhus United) havde hjemmekamp, kom én person efterfølgende og sagde: ’jeg så lige verdens bedste gulvtørre på skærmen her forleden’,” fortæller den lattermilde mand, mens han atter udbryder i et kæmpe grin.

Men ved siden af håndbolden er Claus også aldeles aktiv. Ude i hjembyen Hinnerup passer han pejsetræ på naturværket, ligesom han i snart 1 år har arbejdet i Rema1000 ved nabobyen Søften. Ofte kommer han halsende ind i Stadionhallens foyer med svedperlerne piblende fra ansigtet, når gulvmoppen skal svinges. Han kan lige nå at udskifte sin Rema1000-skjorte med en Aarhus United-trikot, men det er ifølge Claus’ det hele værd:

”Der er ’run’ på, men man må knokle, hvis man gerne vil nå det hele!”.

Claus har igennem 25 år også haft stor passion for at passe heste, men et uheld gjorde en dag den fremtidige karrierevej let at vælge: Verdens bedste gulvtørre i Aarhus United.