fbpx

Aarhus United: Det er nu eller aldrig!

Erhvervslivet må på banen, hvis Aarhus United fortsat skal lykkes med talentudvikling og resultater for de unge kvinder. Øverst på ønskesedlen står yderligere to hovedsponsorer.
Dameligaklubben Aarhus United har på et pressemøde i dag mandag fremlagt en plan for, hvordan klubben fremover kan overleve som topklub og talentudviklingscenter i dansk håndbold. Planen har fået navnet ’Minus 1, plus 2’. Med ’Minus 1, plus 2’ vil klubben selv finde 1 mio. kroner internt i besparelser for resten af sæsonen og samtidig appellere til det aarhusianske og østjyske erhvervsliv om at være med til at skaffe yderligere 2 mio. kr., hvilket skal ske inden medio december.

”Vi er økonomisk under et meget hårdt pres. Vi er ikke den første iværksættervirksomhed, der har underskud efter det tredje år. Men nu ønsker vi en gang for alle, at sikre klubbens eksistens og fokusere på det, vi er sat i verden for: sportslige præstationer på topniveau, talentudvikling i Aarhus og samling af stærke innovative kræfter i byen,” lyder det fra Jan Snogdal, initiativtager til Aarhus United og næstformand i bestyrelsen.

Aarhus United har på et af ligaens mindste budgetter skabt store resultater i de forgange tre år med en bronzemedalje i pokalturneringen og to gange slutspilskvalifikation, samt udvikling af spillere til A-landsholdet. Og igen i denne sæson har klubben leveret stærke resultater og ligger i øjeblikket til en slutspilsplads.

Mere end et håndboldhold
Men Aarhus United er mere end blot et håndboldhold i ligaen, for med et samarbejde på tværs af byen bygger Aarhus United bro mellem talentmiljøerne i erhvervslivet, i studiemiljøet og i kvindernes foretrukne elitesport, håndbold.
”Vi tror på, at Aarhus United har en eksistensberettigelse, både som flagskib for kvindehåndbolden i Aarhus, men også som katalysator for skabelsen af rollemodeller indenfor eliteidræt og erhvervskarrierer for piger og yngre kvinder. Teambaseret highperformance som elitehåndbold udvikler sunde værdier, disciplin og konkurrenceinstinkt – kompetencer, der kan gøre en stor forskel i erhvervslivet, hvor kvinder også er underrepræsenterede på flere ledelseslag,” siger
Majken Pape, CEO i Unoliving og bestyrelsesmedlem i Aarhus United.

Aarhus United bidrager til byens udvikling
Ifølge Marc Perera Christensen, direktør i Erhverv Aarhus, er der generelt god opbakning fra erhvervslivet til kultur og sport i byen, men han vil gerne opfordre flere virksomheder til at udvise solidaritet og bidrage til især elitesportens udvikling. Der er et væsentligt udviklingspotentiale for både byen og elitesporten. ”Det er vigtigt for byens udvikling med stærke klubber, der sætter Aarhus på landkortet, og jeg ser gerne, at flere virksomheder kaster sin kærlighed på byens elitesportsklubber. Aarhus United bidrager til at gøre Aarhus rigere, da det er et håndboldmæssigt flagskib for byen som prioriterer at samarbejde på tværs af byen og bygge bro mellem talent- og elitemiljøer. Aarhus United har desuden skabt rigtig gode forudsætninger for, at erhvervsledere bliver inspireret af klubbens talent og elitemiljø samtidig med, at de bakker op om klubben. Derfor håber jeg, at flere vil se potentialet i at tage del i fællesskabet i Aarhus United og være med til at bidrage til den fortsatte udvikling af en ægte Aarhusklub,” siger Marc Perera Christensen.

Talentsamarbejde på tværs af Aarhus
De aarhusianske pigehåndboldmiljøer er super spændende, og med Aarhus Uniteds 10 samarbejdsklubber giver det nogle unikke muligheder for unge håndboldpiger i Aarhus, for at blive en del af udviklende talentcentre i både den nordlige og den sydlige del af byen, hvilket glæder Ole Keldorf, leder af ESAA (Elite Sports Akademi Aarhus). ”Vi ser et nyt og perspektivrigt samarbejde på tværs af byen, hvor klubberne hjælper hinanden med at skabe de bedste betingelser for de unge piger, der vil noget med deres håndbold. Det er helt markant en styrkelse af såvel bredden som elitens muligheder, og det har Aarhus United med deres
unikke projekt lagt grundstenen til og prioriteret energi til at udvikle,” siger Ole Keldorf.
En af samarbejdsklubberne er Stavtrup IF, der sammen med AGF og Viby er gået sammen om et samarbejde omkring U17. ”For få år siden kunne vi knap stille et hold på den årgang, nu har vi tre meget velfungerende hold, med spillere, der kæmper for at blive dygtigere og drømmer om at skabe sig en plads på byens kvindehold. Der er ingen tvivl om, at Aarhus United har skabt en platform, en succes og nogle ligaspillere, som vores unge spillere ser op til og spejler sig i. Jeg kan være stærkt bekymret for, om det kan fortsætte uden et stærkt fundament for Aarhus United i fremtiden,” lyder det fra Flemming Hansen, klubleder i Stavtrup og koordinator for U17 samarbejdet i den sydlige del af byen.

Opsigelser var nødvendigt
Et af elementerne i ’Minus1, plus 2’ er at finde en million kroner i besparelser resten af sæsonen, og derfor har Aarhus United i dag opsagt samtlige administrative medarbejdere. Derudover vil klubbens sponsorarrangementer inden kampene – EAT United – blive flyttet til andre faciliteterne end loungen i Ceres Park.
”Vores stærkeste værdiskabelse sker med spillerne og trænerteamet, og derfor har vi for indeværende valgt ikke at bede spillerne om at gå ned i løn. Det er ellers noget man ser mange andre steder, hvor økonomien er presset i håndboldklubberne. Men vi holder fast i vores værdiskabelse, og vi har i forvejen så lavt et spillerbudget, at det ikke vil være rimeligt at gå den vej,” siger Jan Snogdal.
Den nye situation betyder, at bestyrelsen har konstitueret sig med Henrik Fuglsang som ny formand på ubestemt tid, mens den hidtidige formand Mads H. Winther skal bruge alle sine kræfter på at få klubben ordentligt igennem det næste halve år. ”Alle ved og kan se at Mads har et enormt hjerte for Aarhus United, og han arbejder i døgndrift på at få det her til at lykkes. Derfor har vi, efter Mads’ eget forslag og ønske, valgt at frigøre ham fra ansvaret og arbejdet som bestyrelsesformand, så hans fokus er som adm. direktør og sportslig ansvarlig. Jeg har accepteret at træde til og tage min tørn for enden af bordet, mens vi får skabt fundamentet for fremtidens Aarhus United,” siger Henrik Fuglsang, der er investor i Aarhus United og i forvejen medlem af bestyrelsen.

For yderligere oplysninger og kommentarer, kontakt venligst:
Jan Snogdal, næstformand Aarhus United mob. 4071 5300
Mads H. Winther, adm. direktør Aarhus United mob. 2880 9970