fbpx

Thea Stankiewicz til Aarhus United på en toårig aftale

Den stærke svenske bagspiller Thea Stankiewiec skifter fra 1. juli den norske top 4 klub Tertnes ud med Aarhus United og den danske håndboldliga.

Den 23-årige tidligere svenske U-landsholdsspiller med polske aner som også besidder norsk statsborgerskab har vist sig stærkt frem de seneste år i norsk håndbold, og det er noget af et scoop, at det er lykkedes at lande hende i Aarhus United.

”Da muligheden bød sig, var vi ikke spor i tvivl om at vi skulle forsøge at få tilknyttet Thea som Aarhus United spiller. Thea har haft en del tilbud fra andre klubber og jeg er meget glad for at valget faldt på Aarhus United. Jeg er overbevist om, at vi med Thea får en fantastisk spiller, som vi også kan udvikle yderligere på, og som kan gøre vores samlede kompetencer endnu mere alsidige,” siger Mads H. Winther, sportslig ansvarlig i Aarhus United.

Efter nogle rigtige gode år med en stor rolle hos Tertnes Håndball er den dygtige venstreback og tovejsspiller klar på nye udfordringer, og hun glæder sig til at flytte til Aarhus og prøve kræfter med den danske liga.

”Til sommer går turen til Aarhus, og jeg ser utrolig meget frem til de næste år i Aarhus United. Jeg kender til Heine Eriksen fra min tid på det svenske U-landshold og det bliver spændende at få ham som træner. Jeg har fulgt med i udviklingen af Aarhus United og jeg glæder mig til at blive en del af holdet og til livet i Aarhus,” siger Thea Stankiewiecz, der med skiftet til Aarhus United følger i sin nuværende klubkammerat Katarina Bjørnskau Berens fodspor.

”Jeg glæder mig til at prøve mig selv af i den danske liga, og jeg er super tilfreds med, at jeg skal dele det nye udlandseventyr med Katarina. Hende ved jeg, at jeg kan finde på stregen,” griner Thea Stankiewiecz, hvis far Jan Stankiewiecz vogtede målet for det svenske landshold i 90’erne.

Både i Tertnes og på det svenske U-landshold har Thea Stankiewiecz spillet en væsentlig rolle, og Heine Eriksen er da også rigtig godt tilfreds med sin nyerhvervelse.

”Jeg kender Thea fra en del ungdomslandskampe og har jeg har gennem de sidste par sæsoner fulgt hende i Tertnes med henblik på, at få hende til Aarhus United på et tidspunkt. Det er nu heldigvis lykkes og det glæder mig meget. Thea passer med sit bevægelige spil og store overblik rigtig godt ind i den måde, som vi gerne vil spille på i Aarhus United. Thea er også en dygtig forsvarsspiller og jeg er sikker på, at hun også kommer til at bidrage meget positiv til vores stærke forsvar” udtaler Aarhus United cheftræner Heine Eriksen.

”Jeg har via en del ungdomslandskampe ”døjet” en del med Thea, og offensivt har hun været forud for sin alder. Hun har et godt skud, og et fint overblik. Vi har fulgt Thea tæt, og jeg har konstateret, at hun har lagt rigtig mange lag på sit forsvarsspil, både som 2’er og 3’er. Jeg har store forventninger til hende,” lyder det fra Aarhus Uniteds cheftræner.

Med aftalen med Thea Stankiewiecz har Aarhus United snart truppen klar til den kommende sæson.

”Vi har haft et godt forløb. Vi har lagt megen energi og kræfter i at sammensætte fremtidens hold. Stærke kræfter skal forlade os, store sko skal fyldes ud, men den situation er ikke ny for os, og vi står med en rigtig god fornemmelse i forhold til den nye sæson,” siger Mads H. Winther og fortsætter:

”10-11 spillere fra den nuværende trup er med videre, og bliver krydret med rigtig spændende spillere, som er et godt mix af unge talenter og erfarne spillere. Vi har haft et stramt budget, som vi har holdt os indenfor. Jeg forventer at vi inden for den næste uge har alt og alle på plads.