fbpx

Spillerprofil: Sophia Snogdal

Skrevet af: Lasse Pedersen (03/03-2021)

Den aarhusianske unge fløjspiller Sophia Snogdal har netop underskrevet ny kontrakt i Aarhus. En beslutning som folk i og omkring klubben, samt spilleren selv, er rigtig glad for. I kampprogrammet op til kampen mod Ajax, har vi inviteret Sophia til en snak om den nye kontrakt, hendes vej igennem ungdomsrækkerne, balancen mellem professionel håndbold og livet som studerende.

For Sophia var kontraktforlængelsen en meget oplagt og naturlig beslutning.

”Grunden til at jeg forlængede min kontrakt bunder først og fremmest i, at jeg trives her. Jeg er virkelig glad for at spille i Aarhus United. Jeg har det super godt med mine holdkammerater, og derudover er jeg glad for at have Heine og Bo som trænere. Jeg kan desuden mærke, at jeg har udviklet mig siden jeg er kommet tilbage fra min skade. Jeg er sikker på, at det blandt andet skyldes, at vi generelt har meget udviklende træninger. Det er vigtigt når man er en ung spiller”

Ikke blot forholdet til holdkammeraterne og trænerne, men også klubben som helhed, betyder noget for den unge fløjspiller – Hun fortsætter:

”Jeg sætter stor pris på hele ånden og alle folkene omkring klubben. Distancen mellem spiller og de frivillige, bestyrelsen og sponsorerne er meget lille. Det er altså en utrolig rar og familiær stemning, som hersker her i klubben. Det er også en grund til jeg elsker at være her”

Sophia har fået en stor del af hendes håndbold opdragelse i samarbejdsklubberne VRI og senere som U-16 i HEI/VRI. Som efterskoleelev gik Sophia på ISI og senere på collage, hvor hun spillede i det daværende FC Midtjylland, inden turen igen gik tilbage til hjemstavnen Aarhus. Hun tænker sommetider selv tilbage på sine helt unge år, og hvordan hun selv så op til, de daværende SK Aarhus spillere. Hun er heller ikke sen til, at lægge vægt på betydningen af, at have et hold som Aarhus United, i en storby som Aarhus

”Når nogle af samarbejdsklubbernes U-hold løber indløb med os, mindes jeg den tid, hvor det var mig selv, der som lille U-10 spiller løb ind med de helt store stjerner. Jeg sætter stor pris på, at jeg nu selv kan være rollemodel for nogle af de unge piger.

At jeg selv er en Aarhus-pige tilfører desuden hele tilværelsen her en ekstra dimension. Jeg er vokset op her, så jeg har klubben med i hjertet hele vejen. Jeg kæmper for byen og hele Aarhus United projektet. Det er fedt!”

Balancen mellem professionel håndbold og tilværelsen som ung gymnasieelev eller studerende, er ikke altid nem. For Sophia har målet om en håndboldkarriere, altid været helt klar. Det betyder også, at hun i sin tilværelse har måttet prioritere håndbolden over mange andre ting. Til spørgsmålet om hvordan man får det hele til at hænge sammen, er Sophia meget klar i spyttet

”Det hele handler om at prioritere. Jeg har altid gået meget op i min skole, og det har betydet meget for mig, at kunne præstere på skolebænken. Så når man både har ambitioner om at gøre det godt på banen og i skolen, er man tvunget til at fravælge en del sociale arrangementer. Jeg har ofte måtte sige fra overfor arrangementer som gymnasiefester og fredagsbarer – men det er et valg, som jeg fuldstændig selv har taget. Jeg er derfor også blevet meget vant og god til at strukturere og planlægge min tid. Hvis man virkelig vil lykkes med tingene, skal man være utrolig proaktiv og kunne se hvilke udfordringer, der ligger forude. Hvis en kamp og aflevering falder samme dag, så må man jo få skolearbejdet lavet i god tid.

Jeg har set mine venner, når der har været tid til det. De er virkelig vigtige for mig, men min søvn og min træning vil altid have første prioritet. Desuden har jeg jo rigtig mange venner igennem håndbolden. Jeg har ikke haft det samme ungdomsliv som mange andre unge har haft, men det er som allerede nævnt et valg, jeg selv har taget. F.eks. var jeg kun til 1 gymnasiefest i de 3 år jeg gik der.

I dag er jeg rigtig glad for mine valg og prioriteringer. Jeg har jo haft så mange andre fede oplevelser gennem håndbolden – både ungdoms OL i Ungarn, Skole VM i Qatar, vundet DM som u16 og u18 spiller. Det er jeg virkelig stolt af i dag.”

Aarhus United har mødt nogle hårde modstandere i de seneste kampe. Ikke desto mindre lægger Sophia vægt på, at stemningen i truppen er rigtig god. Også senest med en sejr over Holstebro Håndbold, er troen på slutspillet stor.

”Jeg synes stemningen er super god – vi har virkelig tro på tingene! Til trods for de hårde modstandere vi har mødt, har vi været med langt hen i alle kampene. Vi fik 2 rigtige vigtige point mod Holstebro Håndbold, det var virkelig fedt! Nu ser vi frem til 2 kampe, hvor vi selv kan afgøre, om vi skal i slutspillet. Det er jo de her kampe, som er fede at skulle spille. Det er jo derfor man gerne vil spille på dette niveau. Vi vil kæmpe røven ud af bukserne for den slutspilsplads”