fbpx

Aarhus United fuldender truppen med to lokale stortalenter

Det bliver de to lokale stortalenter, målvogter Emilie Holst Firgaard på 17 år, og bagspiller Julie Lilholt på 18 år, der fuldender Aarhus Uniteds trup i den kommende sæson. De har indgået en talentaftale med Aarhus United og bliver dermed en fast del af ligatruppen på 17 spillere, ligesom de skal træne med ligatruppen flere gange om ugen.

”Emilie og Julie har trænet med os igennem en periode, og de har vist, at de kan være med i træningen, og de kan tilføje den bredde i truppen, der er nødvendig for, at vi kan opretholde en stærk træningskultur. De har begge nogle rigtige fine individuelle kompetencer, som det bliver spændende at udvikle videre på i næste sæson. Jeg er sikker på, at de begge med den rette udvikling har potentialet til på sigt at blive faste ligaspillere i Aarhus United,” siger Heine Eriksen, cheftræner i Aarhus United, og giver denne recept til den rette udvikling for Emilie Holst Firgaard og Julie Lilholt: ”For mig er det vigtigt, at to så unge spillere stadig er en stor del af vores stærke U19 miljø og det bliver også på U19 holdet, at de kommer til at spille de fleste kampe. Jeg tror på, at en kombination mellem ligaholdet i Aarhus United, morgentræning på ESAA og træning med vores U19 hold, er den rigtige udviklingsplatform for Emilie og Julie.” 

Julie Lilholt og Emilie Holst Firgaard, der begge til daglig går på Risskov Gymnasium, er netop endnu en gang blevet udtaget til samling med U19 landsholdet. De har begge fået deres håndboldopdragelse i HEI, og de var en del af det stærke HEI U16 hold, der blev danske mestre i 2019 med Jes Nielsen som træner.

”Der foregår et imponerende stort og meget kvalificeret talentarbejde i de aarhusianske klubber, og det får Aarhus United endnu en gang stor gavn af. Der er rigtig mange dygtige ungdomsspillere i de østjyske og aarhusianske klubber, og jeg er ikke i tvivl om, at der i de kommende sæsoner vil komme endnu flere spillere til vores ligahold fra vores samarbejdsklubber” siger Heine Eriksen.

Mads H. Winther, adm. direktør i Aarhus United, er overordentlig godt tilfreds med talentaftalen med de to lokale stortalenter.
”Vi holder fast i vores strategi om at være en klub og et hold med lokale spillere suppleret med talentfulde spillere fra de nordiske lande. Næste sæson kommer syv spillere fra Østjylland, fire fra Norge, to fra Sverige og fire fra resten af Danmark. Denne sammensætning er vi stolte af, og det er et udtryk for, at Aarhus er en international by, og at Aarhus United er attraktiv for rigtige mange spillere,” lyder det fra Mads H. Winther.

Julie Lilholt og Emilie Holst Firgaard glæder sig naturligvis til at prøve kræfter med ligahåndbold.
”Det har været meget spændende i en periode at træne med ligaholdet, og vi er blevet taget rigtig godt imod,” siger Emilie Holst Firgaard og nikker bifaldende til Julie Lilholts vurdering: ”Vi kan selvfølgelig godt mærke, at der stadig er langt til ligaspillernes niveau, men det ser vi bare som en spændende udfordring, der er med til at motivere os yderligere.”

Udover at blive en fast del af ligatruppen får de to spillere begge tilknyttet et ’anker’, der skal vejlede og hjælpe dem, både på og udenfor banen. Emilie får tilknyttet Nora Persson og Julie får tilknyttet Marielle Martinsen.

”Det er endnu et innovativt tiltag, vi tager i Aarhus United for at styrke udviklingen af vores talenter. Det kan være en vanskelig opgave at skulle begå sig på så højt niveau som ung spiller, men de to ankre kan komme til at spille en ganske væsentlig rolle for at det skifte bliver så vellykket som muligt,” siger Mads H. Winther.