fbpx

Hall of Fame: ”Annika Meyer”

”Tro og tillid fra trænere og holdkammerater kan flytte bjerge”.

Sådan indleder den nu 27-årige sønderjyde, der efter sommerpausen drager på sit andet udenlandske håndboldeventyr i den tyske bundesligaklub Thuringer.

To år blev det til i den lyseblå trikot med Aarhus-monumenter malet på brystet i et samlet logo, og den tyske kuffert er stopfyldt og pakket med positive oplevelser, som hun kan tage med videre i bagagen.

For Meyer påpeger, at hun genfandt håndboldglæden igennem sin tid i Aarhus United. Fra at være marginalspiller i København Håndbold, hvor de ønskede spilleminutter udeblev, blev hun indlogeret i Stadionhallen, hvor cheftræner, Heine Eriksen, fra første fløjt gav hende den tiltro, som hun de foregående år havde manglet:

”Da jeg kom til Aarhus United var det et ungt hold, hvor det i København Håndbold var det modsatte. En række dygtige spillere, som havde været under Heines vinger i noget tid, men man kunne godt fornemme, at det var en klub under opbygning. Fra første øjeblik kunne jeg fornemme, at klubben havde noget familiært omkring sig: stor opbakning fra bestyrelse, tilskuere og frivillige, og det sætter jeg i dag virkelig stor pris på,” fortæller hun igennem en telefonforbindelse fra Sydfrankrig, hvor kroppen nu lader op til de spændende nye udfordringer.

Gennem Annika Meyers to år i klubben, har hun haft mange gode minder og oplevelser. At blive indlogeret som forsvarsstyrmand med et tungt ansvar hængt om skuldrene, har på mange måder forbedret hende som spiller, og denne tiltro fra én bestemt vil hun på falderebet gerne ytre stor taknemlighed for:

”Jeg har haft Heine som ungdomslandstræner op igennem ungdomsårene, og jeg har altid sagt: ’ham vil jeg godt spille under, hvis han skulle blive klubtræner en dag’. Da muligheden bød sig, var jeg ikke ret meget i tvivl om, at det skulle være næste skridt i min karriere, og når jeg nu står her og skal til at forlade klubben, så kunne jeg ikke have forestillet mig noget bedre valg, end det jeg tog for to år siden”.

Klassens frække pige, der blev ved med at drille
Kigger man på de sportslige meritter i Meyers Aarhus United-tid, så er der flere store præstationer at rive frem. Selvom hun i begge sæsoner har indfundet sig med, at der hver sæsonopstart skulle opbygges nye hold, har resultaterne i begge årene bare været leveret fra start. Op til den forrige sæson måtte man vinke farvel til flere store profiler i bagkæden, men sæsonens flotte resultater med specielt et flot slutspil, er bare et billede på, at fight, sammenhold og vilje i mange tilfælde kan overrumple store spillerbudgetter:

”Ingen troede det muligt, da vi slog Odense i slutspillet i år. Det er for mig, hvad Aarhus United kan: stå sammen i bussen, når ingen venter det, og i fællesskab løfte en næsten ’umulig’ opgave til det mulige. Det samme gjorde sig gældende i sidste sæson, hvor vi vandt over Viborg, og de her sejre som stor ’underdog’ er for mig bare synonymet med de ting, Aarhus United står for.”

Ud over de store sportslige resultater, vil hun også tage Aarhus United-ånden med videre, som i særdeleshed inkluderer ’fællesskab’. Det gælder både folkene på banen, men også dem på lægterne:

”Igennem mine to sæsoner har jeg fået mig nogle super gode veninder – både danske, svenske og norske. Derudover kommer jeg også til at savne Stadionhallen og Aarhus Ultras, som har støttet os i tykt og tyndt både på hjemme- og udebane.”

Meyers kig i spåkuglen
”Aarhus United vil altid være et ’joker-hold’,” siger hun som det første, da hun bliver bedt om at kigge ind i den nye sæson, som Aarhus United åbner i slutningen af august. Selvom hun ikke skal være i berøring med den danske liga de kommende år, vil hun stadig følge spændt med fra destinationen i det sydtyske. Tiltroen til det nuværende trænerteam er stor, og selvom der endnu en sæson bliver rystet pose i forhold til spillerafgange og -tilgange, er hun sikker på, at de velkendte drillerier også vil finde sted fremover:

”Jeg er mega spændt på klubbens vegne op til den nye sæson, og jeg glæder mig til at følge med. Jeg håber jo selvfølgelig, at de kan klare sig, som de har gjort i år, hvor slutspilsdeltagelsen blev indløst. Det handler om, at de skal ind og drille nogle af de større modstandere, og ellers bare vise kontinuitet mod holdene under og skrabe point sammen. Jeg er faktisk slet ikke i tvivl om, at Heine og Bo kan få sat et godt og nyt hold sammen, selvom der er mange nye unge,” forklarer hun.

Adspurgt om hun har iført sig den lyseblå Aarhus-trøje for sidste gang, vil hun slet ikke afvise, at det atter kan blive aktuelt i fremtiden. Stemning i Stadionhallen vil hun aldrig glemme, og hvem ved – måske hun heller ikke har oplevet den intense atmosfære for sidste gang:

”Jeg har haft en mega fed, god og sjov tid i Aarhus United – virkelig nydt at spille i Stadionhallen, ligesom jeg elsker byen Aarhus. Derudover har jeg haft muligheden for at kunne bruge min uddannelse til at arbejde på Idrætshøjskolen, hvor jeg var tilknyttet håndboldlinjen på ESAA – her har jeg kunne præge og inspirere unge talenter i mit arbejde. Jeg er stolt over, at jeg har spillet i lyseblå – jeg håber, at Aarhus United-projektet vil få større opbakning fra det lokale erhvervsmiljø, så projektet er kommet for at blive og kan blive ved med at vokse. Det er vigtigt for dansk håndbold med et ligahold i Aarhus, men egentlig også for byen Aarhus,” afslutter hun.

På vegne af alle i Aarhus United vil vi gerne udbringe et KÆMPE tak til Annika Meyer for den stærke indsats i Aarhus United-trøjen – vi ønsker dig al mulig held og lykke fremover med dit nye eventyr!