fbpx

Marie Aamand indstiller karrieren grundet skader

Når man kun er 25 år, har spillet en af sine bedste sæsoner nogensinde, og man har været ankeret i et af Ligaens bedste forsvar, så skulle der gerne være rigtig mange minutter på banen til en i fremtiden. Det er der desværre ikke for Marie Aamand Sørensen.

Tilbagevendende problemer med et skadespræget knæ, som allerede har været igennem en del operationer i en ung alder, har holdt hende ude af flere omgange, herunder hele slutspillet. Og det har endda ikke hjulpet på knæproblemerne, så Marie Aamand Sørensen har truffet en trist men nødvendig beslutning, nemlig at håndboldkarrieren inden for stregerne er slut. En beslutning som Aarhus United naturligvis til fulde respekterer, vi ved hvor meget Marie har kæmpet!

Vi var i Aarhus United fuldt bevist om udfordringerne med Marie Aamand Sørensens knæ, og vi valgte forud for den kommende sæson 2021/22 at udbygge truppen med 3 stregspillere – for at være garderet bedst muligt, hvis der forsat skulle være problemer. ”At Marie må lægge håndboldskoene på hylden i så ung en alder på grund af skader, gør virkelig ondt inde i ens håndboldhjerte. Der burde være mange flere sæsoner i en spiller som Marie, men sådan skulle det desværre ikke være. I vores korte fireårige klubhistorik har Marie haft kæmpe betydning, og hun vil til enhver tid være velkommen i klubben. En kriger med stort hjerte og samtidig en stor strateg,” udtaler Mads H. Winther, adm. direktør i Aarhus United.

Beslutningen om et karrierestop har været tung at tage, men var til sidst den eneste rigtige. ”Beslutningen har ikke været nem at tage. Jeg har kæmpet en kamp for komme over skaderne i mit knæ, men jeg må sande, at det desværre ikke har været muligt, og jeg har derfor besluttet at stoppe med at spille håndbold. Jeg elsker spillet, og det har været en sindssygt svær beslutning. Jeg har haft nogle fantastiske år i Aarhus United, og vi står ved indgangen til en ny og meget spændende sæson med et rigtig godt hold, som jeg enormt gerne ville have været en del af. Lige nu skal jeg lige have det hele lidt på afstand, og så skal jeg nok komme i hallen igen, og hvem ved, måske i en eller anden funktion i Aarhus United. Jeg vil gerne sige tusind tak til alle, jeg har mødt på min vej som håndboldspiller,” slutter Marie Aamand Sørensen

Det er naturligvis et hårdt slag for holdet at skulle undvære sin forsvars-krumtap, men helbredet er det vigtigste. ”Både på og udenfor banen har Marie Aamand været en meget vigtig spiller for Aarhus United, og hun var tiltænkt en nøglerolle i de kommende sæsoner. Desværre bliver det ikke sådan, og med Aamand ude kommer vi til at gøre os nogle nye tanker om, hvordan vi gerne vil spille. Det er jeg sikker på, vi nok skal finde en model for og med to så stærke stregspillere som Celine Holst og Katarina Bjørnskau i truppen, står vi rigtig stærk på stregpositionen til næste sæson,” lyder det fra Aarhus Uniteds cheftræner Heine Eriksen, der fortsætter: ”Jeg har fulgt Aamand gennem mange år. Først på U-landsholdet og senere i Aarhus United, og jeg er sikker på, at hvis hun ikke gennem årene var blevet ramt af flere skader, så ville hun i dag have været en potentiel A-landsholdsspiller. Udover hendes menneskelige og personlige egenskaber, og de åbenlyse kvaliteter som håndboldspiller, besidder Aamand også en meget stor håndboldforståelse, og jeg har et håb om, at hun vælger at gå trænervejen. Det er jeg sikker på vil blive en stor succes, og jeg håber, at vi i fremtiden ser hende som en vigtig del af talentudviklingen i Aarhus.”