fbpx

Hall of Fame:” Cecilie Mørch Hansen”

Om et kort øjeblik skifter hun bopælen i barndomsbyen Randers ud til fordel for den by, som hun det sidste år har repræsenteret på håndboldbanen. Aarhus er bare en fed by, og adjektivet ”fed” bliver også anvendt, når Cecilie Mørch skal se tilbage på sit år i den lyseblå Aarhus United-trøje.

For selvom en drilsk knæskade i perioder af sæsonen satte en stopper for deltagelse på banen, så har det hele vejen igennem været en god oplevelse at være en del af Aarhus’ kvindelige håndboldstolthed.

Skal Mørch forsøge at skitsere den forbipasserende sæson, så har opholdet i klubben levet op til forventningen – og dette både på et sportsligt og personligt plan: ”I store træk har det være en god oplevelse at være en del af Aarhus United. Kigger man på det sportslige, så formår vi jo i bedste Aarhus United-ånd at få leveret nogle fine resultater og overraskelser, som man ikke havde regnet med ved sæsonstart. Personligt har jeg virkelig været glad for at være i klubben: den er omringet af nogle fantastiske mennesker, der virkelig brænder for at få projektet til at køre. Det synes jeg har været inspirerende at være vidne til,” forklarer den solide bagspiller, der altså nu rykker teltpælene op, hvor hun i den kommende sæson skal spille for de grønklædte ligakonkurrenter, som udover et kvindeligahold også har patent på Bøgeskoven.

Lave forventninger til rolle inden sæsonen
”Inden sæsonstart havde jeg ikke de store forventninger i forhold til spilletid og min rolle på holdet. Men jeg synes egentlig, at det igennem sæsonen har været fint. Jeg har haft en rolle på holdet, hvor jeg vidste, hvad jeg skulle bidrage med. At jeg så løb ind i en knæskade i vinters var da træls, men det var nu engang sådan det var, og jeg har nydt at kunne hjælpe og støtte holdet fra sidelinjen,” forklarer hun videre.

For inden knæskaden indtraf, nåede Cecilie Mørch at være en del af store sportslige triumfer, som hun vil tage med videre i skrabbogen. Her fremhæver hun specielt en enkelt kamp, som har bidt sig fast på nethinden: ”Vores afsluttende kamp mod Nykøbing Falster inden jul var virkelig god. Også fordi, at Aarhus United historisk set har haft problemer mod netop Nykøbing. Så er det klart: vi spiller også en række vanvittige kampe, mens jeg sad ude, hvor specielt sejren mod Odense vil blive husket. Selvom man fra tilskuerrækkerne ser kampene fra en lidt anden vinkel, så var det vigtigste vi fik en meget overraskende sejr.”

Kommer til at savne stemningen på og omkring holdet
Ord man ofte hører i forbindelse med Aarhus United kredser sig om ”fællesskab, fight og familieånd”. Forinden sit skifte til ”Smilets By” havde hun også hørt tilsvarende rygter om stemningen i klubben, og efter et år som en fast del af det, kan hun nu også bekræfte: ”Sidste sommer havde vi en opstartsfest under temaet: ”Tour de Chambre”. Her var det hurtigt at mærke, at det var en række fantastiske piger, som jeg skulle dele håndboldbane med det kommende år. Man kommer bare tæt på hinanden som håndboldspillere, og man kommer til at holde af hver og en. Folks forskelligheder. Man kommer til at savne alle menneskerne omkring klubben, der alle har gjort det til en god oplevelse – man følte sig fra start mere end velkommen. Hvis jeg skal nævne to, så vil Dorte (holdleder) og Tony (Floor Manager) godt nok blive savnet,” griner hun igennem telefonforbindelsen, mens hun kort efter ser frem mod den kommende sæson, hvor Aarhus United pludselig bliver en modstander.

Adspurgt, hvem der kommer til at ende højest i næste års tabel, bliver der lige trukket vejr ind i et par sekunder. Et svært spørgsmål at svare på, men efter lidt tænketid afslutter hun samtalen med et velovervejet svar: ”Det burde Aarhus jo. De må være favoritter, MEN vi vil kæmpe en hvis del ud af bukserne for, at det ikke sker. Aarhus United vil vel altid være favoritter mod Skanderborg, men det kan være, at jeg kan tage ”underdog”-rollen med fra min Aarhus United-tid, så vi i Skanderborg kan levere en række overraskelser. Også mod Aarhus United,” afslutter hun med fuld skrue på latteren.

På vegne af alle i Aarhus United vil vi gerne udbringe et KÆMPE tak til Cecilie Mørch for den stærke indsats i Aarhus United-trøjen – vi ønsker dig al muligt held og lykke fremover med dit nye eventyr!