fbpx

Hall of Fame: “Martina Thörn”

jun 28, 2021

”Når Stadionhallen er ’on fire’, så er det bare fedt at spille håndbold!”

Sådan indleder den rutinerede målmand, der i sine to sæsoner i Aarhus United i den grad selv også har været ’on fire’. De store præstationer i det aarhusianske bur er da også blevet bemærket blandt én af Bambusa Kvindeligaens helt store sværvægtere, da de nykårede ”the double ”-vindere fra Odense får glæden af den svenske keeper fra den kommende sæson.

Martina Thörn vil tage en masse positive og personlige oplevelser med sig over Lillebælt til den nye hjemby Odense, hvor hun gennem sine to Aarhus United-år har oplevet en stor stringens både på og udenfor banen:

”Jeg synes egentlig, at min oplevelse af Aarhus United har været det samme fra min første dag til den sidste. Det gælder alt fra kampafvikling til sponsorerer og spisning i forbindelse med hjemmekampene. Opbakningen har altid været der, og det har været en gennemgående oplevelse gennem hele min tid. På banen har Heine haft en filosofi, og den har heller ikke ændret sig, ligesom det er tilfældet med setuppet uden for banen,” bliver der grint med svensk latter. Hun påpeger videre, at forandringer ikke er en nødvendighed, så længe alt på og uden for banen håndteres meget positivt.

En brandvarm Stadionhal kan noget helt specielt

Når Stadionhallen rammer sit kogepunkt, findes der meget få arena i den danske kvindeliga, som kan følge trop. Det er Martinas klokkeklare opfattelse, at atmosfæren på Aarhus Uniteds eget fort er helt unik, og den intense stemning er helt klart noget, som hun vil komme til at savne:

”Jeg husker specielt den sidste kamp mod Nykøbing inden vinterpausen i denne sæson, hvor der stadig var mulighed for at få tilskuere i hallen. Det er en kamp, som jeg kommer til at se tilbage på, når jeg engang lægger håndboldskoene på hylden. At spille foran en brandvarm stadionhal, hvor man ovenikøbet tager overraskende point: det var BARE fedt! Stadionhallen var ’on fire’ og det er derfor man spiller håndbold. For mig vil det altid stå specielt, at en forholdsvis lille klub kan have så speciel en atmosfære i hallen – det har virkelig været fedt,” fortæller hun med glæde i stemmen og ser straks efter frem mod den kommende sæson, hvor hun selv skal stå som udehold i den elektriske Stadionhal.

 

Rutinerede Aarhus United-kræfter skal videre, men stadig stor tiltro til holdet

En del af Aarhus United-rutinen skal I den kommende sæson mod nye håndboldeventyr. Martina selv, Cecilie Mørch, Annika Meyer og Charlotte Mikkelsen har alle mange år på håndboldbagen, men at miste bærende kræfter og rutine er ifølge Martina ikke første gang, at klubben har overvundet de udfordringer. Tværtimod besidder klubben det helt rette setup i forhold til at få det maksimale ud af de tilgængelige kræfter:

”Op til den kommende sæson, mister klubben nogle rutinerede kræfter, men det var også tilfældet op til den forgangne sæson. Her tænkte man måske: ’hvordan kommer det her til at blive’, men jeg tror på en eller anden måde, at klubbens kultur får det maksimale og bedste frem i spillerne, så de fortsat vil levere store overraskelser i den kommende sæson. Om det hedder slutspil eller hvad det bliver, tør jeg ikke spå om, men den positive mentalitet i klubben gør, at jeg håber de også kan komme i slutspil i næste sæson.”

Hvis vi afslutningsvis hopper uden for håndboldbanen, så må Martina med afgangen fra byen Aarhus vinke ”på gensyn” til andre ting, som hun har været glad for ved at bo i ”Smilets By”. Som kronede surdejsbager og strikkedronning må hun også drosle ned på en spirende strikkekarriere, som hun har delt med mange af holdkammeraterne i lyseblå:

”Jeg ved, at næste år i Odense kan blive med rigtig mange kampe, så det kan godt blive vanskeligt med en sideløbende strikkekarriere. Men heldigvis ligger Aarhus jo kun 1,5 time væk, og ellers har vi jo heldigvis også FaceTime, hvor man kan strikke sammen virtuelt – jeg kommer også til at strikke næste år, det er jeg helt sikker på,” afslutter hun med et ordentligt grin.

 

På vegne af hele Aarhus United vil vi gerne udbringe et KÆMPE tak til Martina Thörn for den flotte indsats i den lyseblå trøje – vi ønsker dig al muligt held og lykke fremover med dit nye håndboldeventyr!