fbpx

Hall of Fame: “Charlotte Mikkelsen”

jun 29, 2021

Selvom dåbsattensen blot siger 25 år, så kan Charlotte Mikkelsen i Aarhus United-regi alligevel betragtes som et sandt klubkoryfæ. Ja, måske nærmest en legende.

For Charlotte har været med helt fra start: fra etablerede spiller på et SK Aarhus-mandskab, der desværre måtte dreje nøglen om, til at repræsentere Aarhus’ lyseblå håndboldstolthed igennem de seneste fire sæsoner.

Fem år er samlet set gået med elitehåndbold i Aarhus, og med hendes egne ord, så har hun hele vejen igennem været en del af ”noget helt unikt”. Lige fra det personlige- til det sportslige plan, vil den by hun om lidt forlader til fordel for København, efterlade et stort afsavn, men heldigvis er rygsækken over Storebælt fyldt til randen med gode minder og positive oplevelser:

”Menneskerne, som man har lært at kende igennem årene, har sat et stort aftryk. I håndboldverden kommer og går spillere, men menneskerne omkring klubben har virkelig sat sig i mig igennem samtlige sæsoner. Dem og hele det omkringliggende miljø af klubben, kommer jeg til at savne,” fortæller den nyudklækkede kandidatstuderende, der efter sommerpausen tilslutter sig Nykøbing Falsters trup, som et led i sin genoptræning af en korsbåndsskade.

For konfrontationen med netop denne korsbåndsskade, var ikke den baggrund, som den gæve aalborgenser havde ønsket at skrive sit sidste Aarhus United-kapitel på. En ’mega’ frustration at stoppe på den måde i en klub, som man har elsket at være en del af igennem mange år.

Men en skade kan ikke tage glæden fra det helhedsbillede, som hun forlader klubben med. Som håndboldspiller har hun udviklet sig over egne forventning, og Charlotte påpeger, at hun skylder en stor tak for den tiltro, som hun er blevet mødt med fra nærmest første fløjt:

”Som spiller har jeg udviklet mig helt vildt. Jeg har fået stor tillid og plads fra Heine til at udvikle mig i, og det er bare nogle gode forudsætninger for at blive en bedre håndboldspiller. Jeg tager fra Aarhus med ’god ro i maven’, da jeg individuelt og sportsligt ikke kunne have drømt om mere på forhånd”.

 

Et unikt fællesskab med stort sammenhold

For at vende tilbage til det med tilliden, så er det meget gennemgående for Charlottes oplevelse af tiden i Aarhus United. Igennem en del år har hun ageret 1. valg på fløjpositionen, og denne tiltro har i særdeleshed været med til at løfte hendes spil:

”Når man får den tiltro ved man, at der ikke er langt tid til den næste kamp, så man ikke har tiden til at hænge sig i små detaljer fra den forrige kamp. Fra mine holdkammeraters side har jeg også altid mærket en stor opbakning – det gør, at man tør at kaste sig ud i egen udvikling: det kræver tilliden fra alle omkring én, hvis man skal turde at gå fra ’de spidse vinkler’ fra fløjen – støtten på og uden for banen er for mig unik i Aarhus United,” forklarer den nu afgåede fløjspiller, der om nogen kan tale med om den udvikling, som klubben gennem årene har gennemgået.

I den første sæson var der nogle tydelige mangler, som havde mulighed for forbedring, men væsentligt var det at kunne mærke, at indstillingen fra klubben har været, at problemer og udfordringer kommer til for at blive løst:

”Fra start har man kunne mærke på gejsten og energien omkring klubben, at den var ’kommet for at blive’. Fra sæson til sæson har man kunne mærke klare forbedringer, og langsomt har der indfundet sig en gennemgående stabilitet, der giver roen til spillerne. Man kan mærke, at folk i klubben brænder for projektet, hvor der nu er sikret et stabilt miljø, hvor man som spiller har kunne præstere under optimale forhold”.

 

Final4-deltagelse og smæk til Herning-Ikast

Minder er der mange af. Rigtig gode minder står specielt to frem.

I den 1. sæson lykkedes det et upåagtede aarhusiansk mandskab på fuldkommen sensationel vis at kvalificere sig til den nuværende Santander Cup’s Final4-stævne. Et moment, som altid vil stå klart frem:

”Det er jo vanvittigt og mega fedt, at vi i klubbens 1. sæson formår at spille os i Final4. Det er også en bedrift, der beskriver Aarhus Uniteds rolle i Håndbolddanmark: at være ’underdoggen’, der overrasker. Derudover husker jeg også en kamp i 2. sæson, hvor vi hjemme i Stadionhallen slår Herning-Ikast. Det var 1. slutspilskamp, som i øvrigt var en TV-kamp – der mærkede man virkelig et sus og en tro på hele klubben og holdet. Vi stod i et slutspil, fordi vi virkelig havde fortjent det.”

Hvor i tabellen Aarhus United lander i den kommende sæson har Charlotte svært ved at spå om. Men at nævne Aarhus United i samme sætning som slutspilsdeltagelse, kan hun sagtens se for sig:

”Heine vil nok altid underspille Aarhus’ position, men jeg kan sagtens se for mig, at de stadig kan spille med om slutspilspladserne. Om det bliver på sidste mandat eller eksempelvis en 6. plads: det ved jeg ikke. Men jeg er sikker på, at de vil gøre alt, ligesom jeg også tror på, at de har fine muligheder for det.”

 

Udvist store egenskaber som hjælpende holdleder

Et slemt skadesforløb er aldrig sjovt, men Charlotte har formået at bruge det konstruktivt. Gennem perioden har hun ageret ansvarlig for praktiske gøremål op til kampene, hvor hun har kunne hjælpe den nuværende og værdsatte holdleder, Dorte. Adspurgt, om hun efter håndboldkarrieren kunne vende tilbage som hjælpende støtte, bryder hun på telefonlinjen ud i latter:

”Nu vil jeg ikke tage Dortes fantastiske arbejde fra hende – hun klarer virkelig alt til punkt og prikke. Der kan jeg nok ikke følge med de standarder, som hun lægger for dagen. Men hvis hun pludselig bakker ud en dag og ikke kan klare mosten længere, så har Heine da i hvert fald mit nummer – han kan da i hvert fald ringe og forsøge at se, om han kan komme ind i varmen,” bliver der afslutningsvis grint højlydt.

Charlotte afslutter seancen med at påpege, at Aarhus altid vil betyde rigtig meget for hende. Hvis muligheden en dag skulle opstå, vil hun ikke være afvisende med det samme. Nu og her skal hun videre på nye eventyr, men én ting er helt sikkert: den lyseblå Aarhus-trøje vil altid have en plads i hjertet.

På vegne af hele Aarhus United vil vi gerne udbringe et KÆMPE tak til Charlotte Mikkelsen for den flotte indsats i den lyseblå trøje – vi ønsker dig al muligt held og lykke fremover med dit nye håndboldeventyr!