fbpx

Hall of Fame: “Mie Guldager”

jun 30, 2021

Som ungt spirende håndboldtalent har det været en lærerig proces at blive indlogeret i en ligatrup og snuse til håndbold fra absolut øverste hylde. Stregspiller Mie Guldager kan tage en masse gode lærepenge med videre i bagagen, når hun til den kommende sæson skal ud at spille for en ny klub.

Overgangen fra U19-håndbold til seniorpraksis på eliteniveau har været med til at udvikle den 19-årige streg som spiller, og hun kan tage en hel masse med videre i en håndboldkarriere, som blot lige er startet:

”Jeg synes jeg har fået en hel masse ud af at være med på Aarhus Uniteds ligahold. Sammenholdet med pigerne på holdet har været noget helt specielt. Derudover er det også noget helt andet håndbold, der spilles på det her niveau, end jeg er vant til det fra U19-ligaen. Jeg har lært en masse, og jeg kan mærke på mig selv, at jeg er blevet modnet som spiller, ligesom jeg har lagt yderligere sportslige lag på mit spil,” fortæller den purunge lokalpige, der altså i sin første sæson som seniorspiller også fik lov at smage på toppen af kransekagen i form af slutspilsdeltagelse:

”At være en del af slutspillet er en ret unik oplevelse i sin første sæson som seniorspiller. Selvom jeg ikke spillede ret meget, så var det stadig en fornøjelse at overvære, hvordan vi præsterede som hold, og fra sidelinjen har det været en fornøjelse at kunne kigge ind på banen og overvære, hvor meget de her spillere brænder for deres sport – det er nok en følelse, som jeg aldrig nogensinde vil glemme,” uddyber hun.

For som ung spiller er det svært at tilspille sig en plads på et stabilt og veletableret ligahold. Det var heller aldrig Mies ambition, at hun skulle ind og erobre en fast plads på Aarhus Uniteds ligahold, men lærepengene fra træningssessionerne og kampminutterne, som hun har fået igennem sæsonen, har kæmpe betydning for den videre udvikling, som hun fremadrettet har tænkt sig at forfølge:

”Jeg føler, at jeg er vokset rigtig meget på min position som stregspiller i forhold til de ting jeg kunne inden min opstart på ligaholdet. Det er først og fremmest takket være pigerne, der har støttet og udviklet mig igennem året, men der skal også lyde en tak til Heine og Bo, som har presset mig til grænsen. Jeg tror ikke jeg var nået så langt, som jeg er nu, hvis ikke jeg havde taget springet fra ungdoms- til seniorhåndbold. Jeg har udviklet mig taktisk, og samtidig føler jeg egentlig også, at jeg er blevet en klogere person, både på og uden for banen.”

 

Uvis fremtid

Igennem et lærerigt år i Aarhus Uniteds ligatrup, har Mie Guldager fået mere blod på tanden. Det har været en fed oplevelse at være med på absolut højeste niveau, men fremadrettet handler det fortsat om at udvikle sig:

”I øjeblikket forsøger jeg at undersøge mulighederne for, om nogle hold i Bambusa Kvindeligaen kunne have en åben plads for en stregspiller. Men hvis ikke det er muligt, så er jeg åben for at skulle ned på lavere niveau, hvor jeg omvendt kan få mulighed for at øve på nogle mangler i mit spil og dygtiggøre mig yderligere. Det vil nok hjælpe mig i retningen med at indfri mine langsigtede mål, hvor én af drømmene blandt andet er at skulle spille i rødt og hvidt en dag,” griner hun.

I sit år i Aarhus United har Mie aflagt et godt indtryk – dette både på og udenfor banen. Derfor vil hun absolut heller ikke afskrive, at man har set hende i den lyseblå Aarhus-trøje for sidste gang:

”Forhåbentlig vender jeg en dag tilbage til Aarhus United – det kunne jeg i hvert fald tænke mig, hvis der en dag skulle være plads. Min dør står i hvert fald altid åben, efter klubben har givet mig så mange lærepenge og oplevelser i mit første år som seniorspiller,” afslutter hun.

Afslutningsvis vil hun gerne sige tak til alle i klubben for en lærerig sæson, som virkelig har været betydningsfuld for Mies håndboldkarriere. Hun håber inderligt, at der ikke er tale om et ’farvel’, men nærmere om et ’på gensyn’.

På vegne af hele Aarhus United vil vi gerne udbringe et KÆMPE tak til Mie Guldager for den flotte indsats i den lyseblå trøje – vi ønsker dig al muligt held og lykke fremover med dit nye håndboldeventyr!