fbpx

Når tanke bliver til handling

Skrevet af Lasse Pedersen (26/10-2021)

Visionen, da man i sin tid startede Aarhus United projektet op, byggede på talentudvikling i det lokale aarhusianske håndboldmiljø. Medstifter og næstformand i bestyrelsen Jan Snogdal blev i 2017 citeret for at sige: ” Vi kan ikke acceptere, at unge piger, med drømmen om håndbold på eliteniveau, skal flytte fra vores by, for at forfølge deres drøm om en håndboldkarriere.”

Nu begynder de første spirer, at se dagens lys, fra de frø som blev plantet tilbage i 2017. Samarbejdet med 10 lokale klubber, i og omkring Aarhus, har gjort det muligt at skabe en platform, hvor det fantastiske arbejde der udføres, i det lokale foreningsliv, forsættes og skaber perspektiv til håndbold på eliteniveau.

Julie Lilholt og Emilie Firgaard er de nyeste skud på stammen, i forhold til den udvikling der er sket. At spille en kamp på liganiveau, må selvsagt være noget, som mange håndboldspillere drømmer om igennem barndommen og ungdomsårene. Den drøm blev en realitet for Aarhus Uniteds 19-årige Julie Lilholt, da hun fik debut imod Randers, i starten af september. Sidenhen kom hun i aktion på hjemmebanen imod Odense Håndbold.

Første gang Julie havde en håndbold mellem hænderne, var i Aarhus Uniteds samarbejdsklub HEI. Siden da har hun spillet alle hendes børne- og ungdoms år i selv samme klub. Nu har Julie sparket døren ind, til den store scene, og er begyndt at blive udfordret på liga-niveau.

Mange er sikkert bekendt med Aarhus United profiler som Frederikke Hedegaard og Sophia Snogdal, der er en fast bestanddel af Aarhus United truppen. De har også haft store dele af deres håndboldopvækst lokalt i Aarhus – henholdsvis i HEI og VRI. Forskellen er dog, at de begge som 2. års u16 og 1 års u18 drog mod det midtjyske for at spille i det daværende FCM Håndbold. Perspektivet til håndbold på liga-niveau i Aarhus eksisterede ikke, derfor måtte de forlade Aarhus for at jagte drømmen.

Hvad der startede som en god idé, er nu blevet til en realitet. Julie Lilholt og Emilie Firgaard er et eksempel på, at det nu er muligt at realisere håndbolddrømmen her i Aarhus. Der er blevet skabt en platform, hvor unge piger med drømmen om håndbold på eliteniveau IKKE skal flytte fra vores by, for at forfølge deres drøm om en håndboldkarriere. En platform som er bygget på skuldrene af det årelange arbejde, der bliver udført af ildsjæle, i det lokale foreningsliv her i Aarhus.

En lille solstrålehistorie, som vi i Aarhus United er meget stolte af at være en del af.