fbpx

Spiller interview med Thea Stankiewicz

Skrevet af Lasse Pedersen (11/11-2021)

I morgen fredag d.12/11 tager vi hjemme i mod Ajax København. Det er den sidste hjemmekamp i 2021, og der er lagt op til et tæt opgør! Det er 2 point, som skiller de 2 hold i tabellen, og Ajax er på nuværende tidspunkt placeret på ligaens 8. plads. En plads som United agter at overtage!

Et lille kig i statistikken viser også, at det er 2 meget ligeværdige hold som mødes på fredag. Ajax scorer i gennemsnit 24,5 mål pr. kamp. Aarhus United scorer i gennemsnit 24,9 mål pr. kamp. Samtidig lukker Ajax 27,5 mål ind pr. kamp og Aarhus United lukker 27 mål ind pr. kamp. Der er langt op til en neglebider, når det går løs i morgen.   

Op til kampen i mod Ajax København har vi taget en snak, med den vores bagspiller Thea Stankiewicz. I sommers skiftede hun norkse Tertnes Handball, ud med Aarhus United, efter en flot sæson i den norske liga. Vi har taget en snak med hende om hverdagen i Aarhus, sejreren i mod Ringkøbing Håndbold og det kommende opgør i mod Ajax København.

Thea og holdkammeraten Katarina Berens boede sammen i Norge og er flyttet til Aarhus sammen. Siden de flyttede hertil, har de og Aarhus været et godt match:

”Det er gået rigtig godt, med at falde til her i Aarhus. Vi bor tæt på midtbyen, så vi har mulighed for, at bruge byen rigtig meget. Der er mange dejlige steder, og vi trives rigtig godt. Jeg kommer selv fra by af omtrent samme størrelse, så vi følte os hurtigt tilpas her. Der sker meget rundt om håndbolden, og det er rigtig skønt.”

Sæsonen startede hårdt ud for Aarhus United, men i de seneste kampe er der vist godt sammenspil, høj intensitet og hårdt arbejde i begge ender af banen. En udvikling som Thea også selv har bidt mærke i:

”Hvis vi tager udgangspunkt i kampen i mod Ringkøbing, så kommer vi med en helt anden udstråling, end vi tidligere har gjort. Jeg synes vi har løftet vores niveau, og har arbejdet benhårdt igennem en halv svær periode. Vi får sat hinanden op i gode situationer, og gør betingelserne rigtig gode for sidemanden. Når vi når dertil som hold, så kan vi spille noget rigtig godt håndbold.”

I morgen gælder det så Ajax København. Et godt spillende hold, som Thea på ingen måde vil undervurdere. Aarhus United er klar over hvilken modstander, som kommer på besøg i Stadionhallen i morgen:

”Vi ved Ajax er et godt hold, de har spillet sammen længe. Det bliver en svær kamp, og vi må kæmpe for at få de 2 point. Vi skal taget det gode sammenspil med, som vi havde i mod Ringkøbing. Vi skal have samme fart og energi i vores spil. Nu har vi virkelig mulighed for, at vise vil være med her. Det er en vigtig kamp i mod et stærkt hold, så den skal have – fuld gas – som i siger her i Danmark” afslutter hun med et smil på læben.

Det er i morgen det går løs, og vi glæder os til et spændende opgør. Det er også i morgen fredag d.12/11 regeringens regler om coronapas træder i kraft. Derfor skal man have et gyldigt coronapas, for at kunne komme ind i morgen.

Det er lægt op til fantastisk håndbold, og vi glæder os til, at tænde op under den østjyske heksekedel igen, når kampen starter kl.18:45 i morgen!

LET´S GET UNITED!!