fbpx

Bænkpres, fløj-kryds og mentaltræning går hånd i hånd på håndboldbanen!

Når der er tale om elitesport, måler vi altid atleter på resultatet. Men hvad ligger i grunden bagved præstationen på banen. En ofte overset faktor er den mentale styrke og det mentale velvære, som det kræver, for at kunne præstere på højeste niveau. De seneste år er det et emne som er kommet mere i fokus, og også her i Aarhus United gøres der en aktiv indsats på at have fokus på den mentale styrke. Vi tror på, at for spillerne kan præstere bedst, kræver det fokus på det ”hele menneske”.
 
De fleste er bekendt med, at som professionel håndboldspiller kræver det timer i både træningscenteret og på håndboldbanen, for at kunne yde bedst. Men hvordan træner man den mentale styrke, i situationer hvor det hele spidser til, og en kamp skal afgøres med blot få minutter eller til tider få sekunder tilbage? Hvordan sikre man, at spillerne har de bedst mulige forudsætninger for at præstere når de går på banen?
 
I Aarhus United har vi indgået et samarbejde med Mind Your Talent. En virksomhed, som arbejder med sportspsykologi og mentaltræning på Superliga- og Liganiveau, med alt fra oplæg, work shops, individuelle samtaler og sparring i praksis. I Aarhus United arbejder vi med mentaltræning både med holdet som helhed og spillerne individuelt hver for sig.
 
Den evige fighter Celine Holst har været med i forløbet hos Mind Your Talent siden november. Hun er ikke i tvivl om mentaltræningens effekt:
 
”Jeg synes det er tydeligt at mærke, at de virkelig vil én. Når vi sætter os sammen, så har de 100% fokus på os. Jeg har tidligere prøvet lignende forløb, hvor det løber ud i sandet, så mister mentaltræning sin effekt. Her kører det kontinuerligt, og der bliver hele tiden fulgt op på tingene. Når det kører på den her måde, så kan man allerede personligt begynde at mærke effekten af det.
 
Jeg har fået noget med, hver gang vi har været det. Man vil møde modstand som håndboldspiller, så det er fedt at få nogle værktøjer med til at håndterer det. Det er noget man skal træne for at blive bedre, såvel som vi går i styrke lokalet, så skal vi træne det mentale. Så giver det mening. Jeg føler virkelig at får sat fokus på ting, som jeg kan bruge når jeg gå på banen, men også ting som jeg kan bruge i min hverdag. Der er fokus på mig som person, ikke som håndboldspiller. Det er i virkeligheden det jeg i sidste ende tror, kan gøre mig bedre på banen. Vi er jo i sidste ende alle sammen mennesker”
 
For nogle er mentaltræning måske en ny størrelse, men Katrine Kofoed, som er konsulent og medstifter af Mind Your Talent, har sat nogle ord på samarbejdet med Aarhus United:
 
”Vi arbejder i et spændingsfelt imellem trivsel og præstation. Vi vil gerne have spilleren til at præsterer til hver træning og i hver kamp. Trivsel og præstation hænger ofte sammen, derfor arbejder udfra at alle udøvere har det godt. Vores vigtigste opgave er, at skabe et rum hvor spillerne føler sig trykke. Derefter begynder vi at arbejde med konkrete problemstillinger. Vi er ikke et ”quick fix”, det kræver tid og forståelse at få fuld udbytte at mentaltræning.
 
Det er også derfor dette samarbejde fungerer rigtig godt. Alle parter tænker på den lange bane. Aarhus United er interessant fordi de har langsigtede planer for øje. Sports psykologi og mentaltræning er på agendaen, og det ser man ikke mange andre steder. Det er en innovativ måde at arbejde med håndbold på. Det ser vi rigtig stor værdi i.”
 
Husk vi spiller onsdag d.19/01 kl.18:45 – hop ind og køb dine billetter allerede nu via dette link: https://aarhus-united.safeticket.dk/
LET´S GET UNITED!!