fbpx

Aarhus United henter højre back hos de danske mestre

Aarhus United forstærker sig til de kommende sæsoner med den stærke norske højre back Malene Aambakk, der skifter den orange Odense trøje ud med Aarhus Uniteds scubablå. Dermed bygger Aarhus United videre på det fundament, der er blevet etableret med succes gennem de seneste år.

Tilknytningen af Aambakk er et klart signal om, at Aarhus United har ambitioner om at blande sig kontinuerligt og med større styrke i kampen om en plads i den bedste halvdel af Bambusa-ligaen.

”Malene Aambakk er en spiller fra en af de øverste hylder, og vi har gennem en længere periode kigget på hende som mulighed for at styrke vores niveau. Faktisk forhørte vi os i sidste sæson om et eventuelt skifte, men økonomisk var det ikke muligt for os at frikøbe Malene i Odense. Nu har vi muligheden, og den tager vi, og vi er overbeviste om, at Malene bliver en stor gevinst i Aarhus United både på og uden for banen,” siger Mads H. Winther, sportslig ansvarlig i Aarhus United.

28-årige Malene Aambakk blev både pokalvinder og dansk mester med Odense i sidste sæson, og hun har gennem flere sæsoner spillet europæisk håndbold med sine forskellige klubber. Nu flytter hun til Smilets by for at fortsætte sin udvikling og få mere spilletid og et større ansvar.

Med hendes erfaring, sportslige kompetencer og menneskelige egenskaber er der store forventninger til Aambakk i det aarhusianske.

”Malene Aambakk er en rigtig dygtig håndboldspiller, og jeg glæder mig meget til at samarbejde med hende. Jeg er sikker på, at Malene med sin store rutine kommer til at bidrage enormt meget både på banen og udenfor, og hun er tiltænkt en stor og vigtig rolle på holdet.” siger Heine Eriksen, cheftræner i Aarhus United, der gennem et stykke tid har haft en dialog med sin kommende spiller.

”Jeg har haft en række rigtig gode samtaler med Malene, og jeg kan mærke at hun virkelig brænder for at spille i Aarhus United og gøre en forskel. Jeg er sikker på, at det bliver en succes,” lyder det fra Heine Eriksen.

Selv om det for nogen kan lyde som et skridt ned af den sportslige stige at skifte mestrene Odense ud med Aarhus Uniteds unge himmelstormere, ser Malene Aambakk, det helt anderledes.

”Jeg ser frem til at blive en del af Aarhus United. Jeg nyder livet i Danmark og den stærke danske liga, og jeg har stadig store ambitioner for min håndbold. Jeg har lyst til fortsat at udvikle mig og mit spil, og det kan jeg få gennem en større rolle og mere ansvar på et hold. Gennem en god dialog med Aarhus United er jeg overbevist om, at skiftet giver mig netop de muligheder,” siger Malene Aambakk, der har skrevet under på en to-årig aftale.

Malene Aambakk overtager pladsen som højre back efter landsmanden Line Ellertsen, der efter tre år i Aarhus United vender tilbage til familien og norsk håndbold.