fbpx

Aarhus United henter Anna Berger Wierzba hjem fra fransk håndbold

Anna Berger Wierzba skifter 1. juli Sydfrankrig og  Toulon Metropole Var Handball ud med Østjylland og Aarhus United. Parterne har indgået en to-årig aftale, og dermed kommer et af landets største og mest spektakulære håndboldtalenter tilbage til fødebyen aarhus. Det gør hun for at kombinere sine studier med elitehåndbold.
Og der bliver ikke brug for mange minutters tilvænning, når Aarhus Uniteds nyeste signing møder sine kommende holdkammerater forud for den kommende sæson. Anna Berger Wierzba har nemlig en fortid på klubbens ungdomshold, inden hun via en sæson i Skanderborg Håndbold rykkede til Toulon i 2020 som blot 19 år gammel.
”Det har virkelig været en spændende og udviklende tid for mig i fransk håndbold, og jeg er meget glad for, at jeg for et par år siden sagde ja til den udfordring. Jeg er blevet stærkere på alle planer af at være i Frankrig. Nu er tiden kommet til det næste step i min karriere, og jeg glæder mig helt vildt til at komme hjem og spille i Aarhus United-trøjen igen,” siger Anna Berger Wierzba.
Cheftræner Heine Eriksen er overordentlig godt tilfreds med sin kommende bagspiller, som han kender indgående dels fra hendes tid på ungdomslandsholdene og dels fra det aarhusianske ungdomstalentmiljø.
”Anna er superspændende og meget talentfuld spiller. Hun er et af vores lokale talenter, der spillede al sin ungdomstid i Aarhus og sluttede med at have en dominerende rolle på vores daværende U18-hold. Anna har et stort mod og et ægte ’løvehjerte’, og hun er god til at tage beslutninger under pres. Jeg glæder mig rigtig meget til at få Anna med ombord,” lyder det fra Heine Eriksen.
Aftalen med den 21-årige bagspiller er primært kommet i hus gennem et ekstraordinært spillersponsorat fra en endnu ikke navngivet sponsor som har støttet klubben igennem flere år.
“Gode og loyale samarbejdspartner er vitale for en håndboldklub som Aarhus United og helt konkret ønsker de at understøtte den lokale talentudvikling. Så da muligheden for at hente Anna Berger Wierzba hjem fra den franske liga, var sponsoren ikke sen til at gå os i møde med et ekstraordinært spillersponsorat med det direkte formål at hente et af byens største håndboldtalenter tilbage til Aarhus. Det er vi dybt taknemmelige over,” siger Mads H. Winther, sportslig ansvarlig i Aarhus United.