fbpx

En fremragende 1. halvleg var ikke nok til point i Nykøbing

En fremragende 1. halvleg var ikke nok til point, da Aarhus United tabte 27-22 på udebane til Nykøbing Falster.
 
I øjeblikket er der masse af håndbold fra øverste danske skuffe på menukortet, hvor ligatrupperne er blevet en del af et tætpakket kampprogram grundet udsættelser i forbindelse med COVID-19.
 
Denne gang var turen så kommet til Nykøbing Falster, hvor Aarhus United skulle forsøge at følge op på den udsøgte håndboldopvisning, som de leverede på eget gulv onsdag i Stadionhallen mod Silkeborg-Voel, og rent spillemæssigt kunne man næsten sætte lighedstegn mellem dagens 1. halvleg og kampen i onsdags.
Fremragende spil i begge ender resulterede i, at Aarhus United kunne gå ned i omklædningsrummet foran med 13-14.
 
Hvad der i onsdags gjorde Aarhus Uniteds sejr mod Silkeborg så overraskende sikker, var i den grad et spørgsmål om hamrende sikker effektivitet foran målet. I dagens kamp mod Nykøbing Falster var de første 20 minutter af 2. halvleg et billede på det stikmodsatte, hvor en brandvarm Nykøbing-keeper i form af Cecilie Greve, til tider stod med redningsprocenter omkring de 60 % – hun kunne i øvrigt slutte kampen af med en imponerende redningsprocent på 53 % – bolden ville bare ikke i netmaskerne bag Nykøbings sidste skanse.
 
Men selvom Aarhus United måtte drage pointløse fra Nykøbing, så var det alligevel en tilfreds Heine Eriksen, der efter kampen kunne opsummere præstationen fra hans noget skaderamte Aarhus United-trup: ”Vi er fint med i alle spillets faser: vi får dækket fint op og i udgangspunktet spiller vi en god kamp. For få dage siden spillede vi en fantastisk kamp på hjemmebane. 41 skud inden for rammen og 35 mål. I dag har vi også 41 skud inden for rammen, men laver kun 22 mål. Effektiviteten var simpelthen ikke høj nok i dag, og derfor må vi drage tomhændet retur mod Aarhus,” forklarer han fra spillerbussen.
 
Aarhus United må i denne tid også se bort fra nogle af holdets profiler, hvilket også var til at mærke i dag: ”I øjeblikket er vi også ramt på vores ressourcer, hvor Nora Persson stadig sidder ude og det samme gør sig gældende med Sophia Snogdal. I dag måtte vi desværre også undvære Marielle Martinsen, som blev ramt af en skade mod Silkeborg i onsdags – det kunne man godt se på vores spil i dag, hvor Marielle har spillet fantastisk for os de sidste 5-6 kampe.”
 
Men de mange skader åbner døre for nogle af de unge spirer, som også er en del af Aarhus United-truppen. Således kunne unge Emilie Firgaard fra Aarhus Uniteds U19-hold i dag fejre sin ligadebut, hvor hun var inde og vogte United-buret i 5-6 minutter af 2. halvleg. Som Heine Eriksen påpeger det, så er det altid en dejlig og rar fornemmelse, når man kan give debut til unge lokale talenter på den allerstørste danske håndboldscene.
 
Aarhus United skal allerede forsøge at rejse sig på onsdag, når de drager et smut til Esbjerg for at byde de stærke titelkandidater op til dans – der er kampstart kl. 18.30.