Elitehold inspirerer til store drømme

Elitehold inspirerer til store drømme

Elitehold inspirerer til store drømme

 

Sammenhold, venskaber og drømme er blandt ordene, når fire U12-piger fra Brabrand Håndbold beskriver, hvad de godt kan lide ved at spille håndbold. Og i drømmene spiller AARHUS UNITED en særlig rolle.

 

Af Lotte Frank Andersen

 Parkeringspladsen er tom. Kun de sidste rester af sne ligger på fortovet, mens et par cykler står langs bygningens brune murstensvæg. Ude fra emmer Brabrandhallen ikke ligefrem af liv, men lige så snart man træder ind ad de automatiske glasdøre, fyldes luften af børnestemmer blandet med lyden af bolde mod gulv. Inde på det blå gulv i hal 1 er U12-drengene ved at pakke deres sko ned i taskerne, mens de fjoller lidt rundt. Deres træning er slut, og nu er det klubbens U12-piger, der indtager banen.

“Det sjoveste ved at gå til håndbold er at være sammen med andre,” fortæller 11-årige Lærke Thygesen, som har spillet i klubben i næsten fem år.

“Jeg har fået mange nye venner, efter jeg startede på holdet. Det er det bedste ved at gå her,” supplerer Yasmin Osman på 12.

Hun har kun gået til håndbold siden september sidste år, men hun er allerede gode venner med Lærke Thygesen og holdkammeraterne Amalie Sangill og Astrid Ruge.

Mere end et elitehold

Fællesskabet, som U12-pigerne værdsætter højt, er også en vigtig værdi for Brabrand Håndbold. Næstformand Kim Groth fortæller, at netop fællesskabet og samhørigheden er en stor del af oplevelsen, når klubbens hold tager til stævner i løbet af året. Udover opstarts- og afslutningsstævner er der et stort internationalt stævne i Sverige samt Thisted Julestævne mellem jul og nytår.

“Det er vigtigt for os, at vi kan sende dem af sted. Det skaber samhørighed og sammenhold at tage af sted sammen med alle holdkammeraterne. Det giver også god læring til de lidt mindre børn, fordi de spiller kampe kort tid efter hinanden og på den måde når at lære, hvad de kan gøre bedre,” fortæller Kim Groth.

Men det er ikke kun stævnerne, der giver mulighed for sammenhold og nye venskaber. Samarbejdet med AARHUS UNITED betyder, at U12-pigerne og alle andre pigehold har endnu et sted, hvor de kan samles om håndbolden.

“Spillerne fra AARHUS UNITED er imødekommende og gode til at snakke med de piger, der ser op til dem. De er mere end bare et elitehold. Især vores U10- og U12-spillere deltager i klubbens arrangementer,” siger Kim Groth og tilføjer:

“Jeg tror, at samarbejdet med AARHUS UNITED og de muligheder, det giver, har betydning for, om børn vælger at starte til håndbold. Det er selvfølgelig svært at sige, hvor meget det betyder, men det er da en del af pakken.”

Drømmen om at spille professionelt

Tilbage i Brabrandhallen er U12-pigerne i gang med at træne kontra. De løber skiftevis i hold op til det modsatte mål og forsøger at score mod deres træner, som vogter målet. Det er ikke så nemt, men der er da plads til grin undervejs.

Når Lærke Thygesen og holdkammeraterne Astrid Ruge og Amalie Sangill ikke øver sig på kontra og andre håndboldteknikker deltager de engang imellem i AARHUS UNITED-arrangementer. Lærke og Amalie har været med til et par kampe, mens Astrid kun har set en enkelt kamp. Men de er alle enige om, at AARHUS UNITED-pigerne er ret seje.

“Det er drømmen at spille professionelt, og det må da gerne være i AARHUS UNITED,” siger pigerne næsten i kor, da de bliver spurgt om, hvad de drømmer om.

Brabrand Håndbold er én ud af AARHUS UNITED’s ni samarbejdsklubber i Aarhus Kommune.

No Comments

Post A Comment