Prisnomineret ildsjæl engagerer sig i tale …

Prisnomineret ildsjæl engagerer sig i tale …

Prisnomineret ildsjæl engagerer sig i talentudvikling

 

I over 10 år har Flemming Hansen været engageret i frivilligt arbejde i Stavtrup Håndbold. Nu er han både formand for bestyrelsen, involveret i AARHUS UNITED’s U18-arbejde og blev for nylig nomineret til Årets Idrætsleder.

 

Af Lotte Frank Andersen

“Det er en gave at være med til at lave noget for børnene. At se dem modnes i fællesskab i en stor gruppe, og det at have tid med sit barn på den måde”.

Sådan forklarer Flemming Hansen, hvorfor han er frivillig i Stavtrup Håndbold og har været det i 11 år. Det hele startede, da han med sin familie flyttede til Stavtrup, og datteren startede på klubbens U6/8-hold. Siden da har han engageret sig i meget frivilligt arbejde i klubben, og for fire år siden blev han formand for bestyrelsen. En af hans opgaver er at engagere andre forældre i klubbens arbejde.

“Vi har mange forældre, der gerne hjælper til i klubben. Opgaverne skal bare forklares for dem, og vi skal fortælle dem, at vi har brug for dem til at klare opgaven. Så er det sjældent, vi får et nej,” siger Flemming Hansen.

Glad og stolt

Bestyrelsesformandens mangeårige arbejde er ikke gået ubemærket hen. Flemming Hansen blev indstillet og senere udvalgt til at være en af de sidste tre nominerede til prisen som Årets Idrætsleder 2017 i Aarhus Kommune.

“Jeg vandt desværre ikke. Men jeg er da stolt og glad for nomineringen,” fortæller han.

Prisen uddeles af Idrætssamvirket, som er en paraply- og interesseorganisation for idrætsforeningerne i Aarhus Kommune. Årets Idrætsleder gik til Erik Nielsen fra AGF.

Et værdifuldt samarbejde

Stavtrup Håndbold er en af ni aarhusianske moderklubber, som samarbejder med AARHUS UNITED. Et samarbejde, som Flemming Hansen ser som meget værdifuldt og fyldt med muligheder.

“Jeg blev rigtig tændt på projektet, da jeg blev ringet op af AARHUS UNITED. Det tog mig ikke lang tid at sige ja til et samarbejde. Jeg mener, at det er vores pligt som aarhusianske klubber at bakke op, og flere burde gøre det,” fortæller Flemming Hansen.

Oveni sit frivillige arbejde i Stavtrup Håndbold har han derfor også engageret sig meget i AARHUS UNITED – især klubbens U18-arbejde. Sammen med andre ildsjæle inden for den aarhusianske håndboldverden arbejder han med talentudvikling mellem AARHUS UNITED og de ni samarbejdsklubber.

“Vi er en masse, der brænder for at gøre noget godt for pigehåndbold. Det er det fedeste, og jeg er meget imponeret over de andres engagement og viden,” siger Flemming Hansen.

Talentudviklingen får nu endnu et aspekt. Sammen med Viby og AGF vil Flemming Hansen og Stavtrup Håndbold inddrage U16-talenter endnu mere i U18-arbejdet, så talenterne nemmere vil få mulighed for at spille på AARHUS UNITED’s U18-hold.

“Aarhus har tidligere haft problemer med at holde på de unge håndboldtalenter, fordi der ikke har været et godt tilbud til dem, når de blev ældre. Derfor flyttede de til klubber i omkringliggende byer som Skanderborg og Horsens. Men der er et godt tilbud i Aarhus nu,” forklarer Flemming Hansen, som mener, at der er endnu flere muligheder i AARHUS UNITED:

“Det er et fantastisk projekt med mange gode tilbud til børn og unge fra moderklubberne. Tilhørsforholdet og fangruppen kan blive endnu større”.

No Comments

Post A Comment