fbpx

United-spillere med succes i Europa

Line Berggren Larsen og Emma Mogensen har i weekenden været i Palermo til strandhåndboldens svar på Champions League – EBT Finals. Her repræsenterede de det danske hold Team Blue Bee, der gik hele vejen og tog trofæet med hjem!

EBT-Finals er et finalestævne for klubhold i Europa, der i løbet af sommeren rejser rundt og deltager i forskellige beachstævner på forskellige europæiske destinationer. De hold, der samler flest point sammen i løbet af sæsonen vil så blive tilbudt en plads til EBT-Finals. Denne turnering er altså den prestigefyldte kulmination på beachsæsonen for klubhold, og fungerer samtidig som en optakt til sommerens slutrunde for landshold. Det danske vinderhold, Team Blue Bee, er en samling af spillere, der til dagligt huserer på forskellige klubhold rundt omkring i Danmark. De udvalgte spillere, der i år har repræsenteret Team Blue Bee til finalestævnet, er en blanding af unge talenter og mere rutinerede beachspillere med stor slutrundeerfaring.

Den succesfulde tur var dog ikke uden problemer. Aftenen inden afgang, imens Emma Mogensen spiste en farvel-pita med sin lillebror, modtog spillerne en SOS-besked fra holdets træner, Morten Holmen. Mellemlandingen i Milano var blevet aflyst grundet strejke. Det så nu pludselig sort ud for holdets deltagelse i den prestigefyldte turnering. Spillerne havde i forvejen lagt en egenbetaling på omkring 7000 kr., så de udgifter aflysningen, og de dertilhørende ombookinger medførte, gjorde ikke blot logistikken, men også økonomien vanskelig for det danske hold.

En crowdfunding blev derfor oprettet, og støtten var overvældende. Venner, familie, tidligere trænere, kollegaer og netværk fra nær og fjern donerede større og mindre beløb i ønsket om, at lade holdets drøm gå i opfyldelse. Tiden var knap, og kl. 3.30 ringede Emma Mogensen på Line Berggren Larsens dørtelefon for at vække hende – de skulle afsted!

En vanvittig rejsedag med 3 flyvninger og et lufthavnsskifte i Paris endte i Palermo sent onsdag aften. Turneringen startede morgenen efter, hvor holdet tabte den første kamp, men derfra ikke så sig tilbage. Det danske hold spillede fantastisk og stod på sidste dagen med guldet om halsen. En vanvittig afslutning på en vanvittig rejse!

Både Emma og Line drager i næste weekend til DM med resten af United-holdet, hvorefter turen for de to United-spillere går til VM på Kreta med det danske landshold. Sommerens begivenheder stopper dog ikke her, da begge spillere kæmper om en udtagelse til World Games, der er en turnering for de sportsgrene, der er i spil til at komme på OL-programmet. World Games afholdes i Alabama, USA.

Hold øje med Aarhus Uniteds Facebookside og Instagram profil, når du skal følge det danske beachlandsholds præstationer hen over sommeren!

Let’s Get United!

 

Foto: Uros Hocevar/Kolektiff