Ung klub i by med lang håndboldtradition

AARHUS UNITED er rundet af det tidligere SK Aarhus, der i 2017 blev til AARHUS UNITED med henblik på at skabe et fælles aarhusiansk elitehåndboldhold og i tilknytning til dét et hold for de bedste u19-spillere – så de største talenter har muligheden for en samlet platform tæt på elitemiljøet og sammen med deres kammerater.

Driften af AARHUS UNITED er organiseret i driftsselskabet AARHUS UNITED Eliehåndbold, som har den selvejende forening Foreningen Aarhus United som majoritetsejer (78%) – ejet af de 11 samarbejdsklubber. Selskabskonstruktionen blev lavet for at sikre et langsigtet ejerskab forankret hos de foreninger, som tegner håndboldscenen i Aarhus på breddeniveau og med formålet at udvikle en lokal og sund økonomisk eliteplatform med sportslige ambitioner, som matcher den økonomiske formåen.

En del af motivationen var også at nytænke og udvikle det eksisterende talentarbejde i et bredt forankret samarbejde mellem de lokale håndboldklubber og byens øvrige aktører, så så mange piger som muligt søger og fastholdes i sporten – gennem kvalificerede træningsmiljøer og positive rollemodeller.

Klubben har kvalificeret sig til slutspillet 5 af 6 gange og et enkelt år vundet bronze i pokalturneringen.